Matić
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbalsku Srbiju uzdramala je vest da je Nemanja Matić završio priču s nacionalnim timom. To je to. Kraj! A sa 32 godine vezista Mančester junajteda još mnogo je mogao da pruži reprezentaciji...

Kao grom iz vedra nema u četvrtak uveče odjeknulo je da Matić više neće nositi dres „orlova“. Ipak, to mu nije prvi put da bude uvređen, razočaran, povređen odnosom koji Fudbalski savez ima prema njemu.

Prvi put je aktuelni vezni fudbaler Mančester junajteda davne 2012. godine preko portparola poručio tadašnjem selektoru Siniši Mihajloviću da ne želi da igra protiv Čilea, a bio je planiran za startera, otkrio je Mihajlović koji je tada naknadno pozvao Luku Milivojevića među „orlove“.

PROČITAJTE JOŠ

I tada je Matić bio nezadovoljan statusom u nacionalnom timu dok je bio član Benfike. Bile su mu 24 godine i doneo je radikalan potez, a Mihajlović nije želeo da promeni stav. Ispaštala je tada fudbalska Srbije, jer se reprezentacija nije plasirala na Svetsko prvenstvo u Brazilu, a igrač profila kakav je Nemanja, bio je neophodan da bi se kroz paklene kvalifikacije ostvario zacrtani cilj i otišlo na završni turnir.

„Rekao je Boletu (tadašnji portparol reprezentacije Aleksandar Bošković) da mi prenese da više ne želi da igra za reprezentaciju Srbije! Nije povređen, mislim da je uvređen“, izjavio je Mihajlović za beogradske medije te 2012. godine.

Pomirenje je palo na okupljanju u Staroj Pazovi pred utakmicu sa Hrvatskom u septembru 2013. godine, ali je tada bilo kasno da se nadokani pričinjena šteta…

Šest godina od prve Matićeve odluke da se „ohladi“ od reprezentacije, čekalo se na novo nezadovoljstvo. Dogodilo se to pred meč sa Crnom Gorom, kada je selektor Mladen Krstajić saopštio da Matić zbog povrede neće biti na spisku.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ubrzo posle te izjave, iskusni vezista koji u nogama ima 48 utakmica za nacionalni tim, oglasio se na Instagramu da će ga Srbija ponovo bez problema izdati.

„Da, Nemanja Matić je spreman da pogine za Srbiju, kao što je njegova otadžbina s istim entuzijazmom, spremna da ga ponovo izda. I uradiće ona to. Nemaj nikakvu sumnju, moj Nemanja!“, napisao je na „storiju“ Instagram profila Matić.

I tada je sve ostalo pod velom misterije šta se zapravo dogodilo na relaciji FSS – Matić. I na Terazijama su tada bili zatečeni takvom njegovom porukom.

Kako to običano biva u reprezentaciji Srbije, ne može bez turbulencija, pa se u centru pažnje ponovo našao Matić. Razočaran odnosom FSS prema njemu i iskusnijim reprezentativcima, kako saznaje Nova.rs odlučio je da konačno kaže „zbogom“ i ne odazove se pozivu selektora Ljubiše Tumbakovića za mečeve Lige nacija sa Rusijom i Turskom.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare