Srpski košarkaš Marko Gudurić podelio je prve utiske po dolasku u Manilu gde će naša reprezentacija igrati na Svetskom prvenstvu.

Foto:Nova.rs

Foto: Promo

Srbija je u grupi B sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom i takmičenje po grupama startuje u subotu od 14 časova od Kineza.

PROČITAJTE JOŠ:

Gudurić kaže da je prvi utisak grada pozitivan, da igrači nisu imali mnogo slobodnog vremena na raspolaganju i da se dogovaraju o svemu sa selektorom Svetislavom Pešićem.

„Pa super, osim što je gužva ogromna i što je vlažnost vazduha velika, super je. Sve ostalo je super stvarno, sjajni su uslovi i u hotelu i u dvoranama. Ljudi su nas primili sjajno, trude se da nam pomognu i za sada su prvi utisci odlični“, rekao je Gudurić novinarima u Manili.

Prvi meč je sa Kinom koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, a Guduriću prija što je taj meč odigran jer se sada znaju neki od aduta kineskog tima.

„Naravno, ali super je što smo igrali sa njima tamo, jer verovatno i saigrači i ja nismo poznavali 90 posto njihove ekipe i super je što smo odigrali tu utakmicu da bismo videli odakle nam preti najveća opasnost. Broj jedan je kontakt igra i neka fizička igra sa njihove strane koju očekujemo i dosta, pod znacima navoda, tuče. Mi se spremamo, dobro smo radili ovde i sutra imamo malo vremena da duže i odspavamo, posle trening popodne i verujem da spremni dočekujemo utakmicu“, kazao je igrač Srbije.

Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Poziva na oprez tvrdeći da će Srbija svaki meč gledati maksimalno ozbiljno jer u košarci svašta može da se desi. Podsetio je i na situaciju od prošle godine kad su „orlovi“ bili dominantni u grupi, a onda su se spotakli na prvoj prepreci u nokaut fazi Evrobasketa.

„Mislim da nije realna razlika iz prijateljskog meča s Portorikom u Areni. Videćemo kako će se to sve ovde pokazati. Pokazalao se i prošle godine da to ništa ne znači, gde smo u grupi bili dominantni, pobeđivali sa 20, 30 razlike, pa je došla Italija. To je sve nebitno, u grupi šta je bilo.. Svaka utakmica je priča za sebe“.

Najviše mu je drago što su svi zdravi i na okupu, dok priča o tome kako se lakše aklimatizovao ove godine na pripreme i reprezentativne obaveze. Nada se samo boljim procentima šuta na utakmicama.

„Na treningu dobro, na utakmicama loše za sada. Videćemo, valjda će krenuti nabolje“, priznaje Gudurić.

Na pitanje o intenzitetu treninga, kaže da su oni slika i prilika selektora koji je u karijeri osvojio mnogo toga kroz beskompromisan rad.

„Ništa, evo trening, kao što ste videli, ponavljanja i malo možda odmora, pošto se trenira jako, pa da noge puste, sve to negde u kombinaciji valjda će doneti rezultat… Kari je ‘old skul’, nije to preterivanje, to je nešto što je njemu donelo rezultat u šta on veruje i mi smo tu da slušamo, radimo i to je to“, priča Gudurić, a onda okreće na šalu kada je krenuo da priča o dogovorima igrača sa selektorom.

„Kako ko, mislim da malo stariji igrači tu i tamo, a mlađi nemaju pravo ni da se požale. Ali dobro, svi smo mi profesionalci, moramo da slušamo i radimo i u komunikaciji sa njim se dogovaramo. Bogdan je odmorio protiv Brazila, mislim da će mu to prijati i da će biti svež“.

Pre treninga je Pešić odigrao i partiju stonog tenisa sa Stefanom Jovićem, pa deluje da je atmosfera zaista dobra.

„Pustio ga Jovke, da ne bi bio neraspoložen na treningu, tako bar Jovke kaže, to ćete morati njega da pitate. Kouč je odmah kad je ušao pitao: ‘Ko je najbolji’, da odmah igra sa najboljim. Ima samopouzdanja, dobar je“, priča Gudurić, koji je opisao i kako igrači provode slobodno vreme. Ono malo koliko ga imaju.

„Iskreno nismo imali mnogo slobodnog vremena, a ovo što smo imali malo, igrali smo neke društvene igre, malo karte i provodili vreme u ambulanti gde su nam fizioterapeuti, tu smo radili terapije, družili, pričali, slušali muziku, ništa specijalno“.

Osim uslova za trening, nema problema ni sa smeštajem, gde je Marko spomenuo da nema problema sa krevetima jer nema ni gorostasnog centra Bobana Marjanovića.

„Nema, nema, Bobi nije tu, a ovi ostali nisu toliko visoki“, našalio se i nasmejao Marko Gudurić.

BONUS VIDEO Avramović iz Manile pred Mundobasket: Kinezi su prebili Bogdana, dobro je što prvo s njima igramo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar