"Bogi!"

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Bruno Fernando je sigurno igrač na koga mnogi nisu obratili pažnju, osim ako nisu gledali neku utakmicu Atlante u NBA ligi.

Razlog više je što je u istoj ekipi sa Bogdanom Bogdanovićem, a na Mundobasketu brani boje Angole, koja na startu nije bila daleko od senzacije protiv Italije.

Ipak, u 2. kolu A grupe uspela je Angola da sruši domaćina Filipine (80:70) u fantastičnoj atmosferi pred 12.784 navijača u hali „Araneta“.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je posebno i trebalo nam je ovo. Izašli smo spremni na to da će oni imati prednost domaćeg terena. Da će igrati jako, da imaju mnogo momaka koji znaju košarku, da će igrati sa puno energije. Sve je bilo protiv nas, a to što smo ostali mirni, što smo uspeli da odigramo prave akcije i što smo bili odlični u odbrani nam je donelo pobedu. Iskoristićemo ovu emociju da odemo dalje. Probaćemo da budemo mnogo agresivniji i kao što znate, oni su povukli prvi, prvi su nas ‘udarili’, ali smo im uzvratili i pobedili smo“, uzbuđen je bio Fernando u razgovoru sa srpskim izveštačima.

Odigrao je odličan meč i za 31 minut kao starter zabeležio 14 poena, sedam skokova, dve asistencije i po ukradenu loptu i blokadu.

„Uspeli smo da iskoristimo njihove greške i da pobedimo. Impresioniran sam njihovim timom, velika pobeda u sjajnoj atmosferi… Oni su sjajni igrači, moramo da im odamo priznanje, odigrali su odličan meč, promašili su neke šuteve koje obično pogađaju… Svaka im čast, dali su sve od sebe, obratili su pažnju na detalje i odigrali najbolje što su mogli“.

U grupi A svašta može da se desi, Dominikanska Republika je sa trenutnih 2-0 prošla u drugu grupnu fazu, Italija i Angola jure drugo mesto, Filipini će teško na kraj sa „azurima“. Može i da se napravi trougao sa učinkom 2-1, ako Angola bude tukla Dominikanu a Italija domaćina Svetskog prvenstva.

Foto: Joaqui Flores/Starsport.rs

Svakako, bila bi senzacija da Angola prođe, a to znači da bi se Fernando izvesno sreo sa Bogdanovićem u drugoj grupnoj fazi.

„Bogi! U istom smo hotelu pa stalno pričamo, sede odmah pored nas za ručkom. Naravno, pomalo razmenjujemo i poruke. To bi bio sjajan duel, to je nešto čemu se radujemo. Mnogo bi značilo i meni i njemu da igramo jedan protiv drugog na Svetskom prvenstvu, ali brinućemo o njima kada za to dođe vreme“.

Otkrio nam je i da li ga je Bogdan naučio nešto na srpskom:

„Nije još, ali ćemo da pričamo i o tome“.

Bruno Fernando; Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Imao je Bruno i dve prave poruke za sve – o svom saigraču iz NBA i o tome koliko je motivisan da igra za svoju zemlju.

„Sada NBA nije bitna, sada je Svetsko prvenstvo, ja nosim dres Angole i to je jedino važno. Volim košarku, igraću kad god mogu. Volim svoju zemlju, uvek mi je čast da nosim taj dres. Potrebno nam je da vidimo osmeh na licima naših ljudi i nadamo se da će nam to doneti ova pobeda“.

Osvrnuo se i na svoje saigrače, pošto Angola ima izuzetno niske plejmejkere. Čilde Dundao je visok svega 167 centimetara, dok je Žerson Domingos 179cm.

„Naravno da su niži momci inspiracija svima… Oni donose drugačiju energiju, oni su motor tima, to stalno pričam. Brzi su, mogu da se zaustave na petoparcu, znaju da rade prave stvari i oni nas pokreću. Nastavićemo da koristimo njihovu energiju i da igramo akcije koje nam pozovu“, zaključio je Bruno Fernando.

BONUS VIDEO Žene jedva pustile srpske navijače na Filipine, oni ispisali njihova imena na trobojkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar