Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Francuski košarkaš Nikolas Batum bio je razočaran posle rane eliminacije svog tima sa Svetskog prvenstva.

Francuska je posle poraza od Kanade u petak i od Letonije u nedelju ispala već u grupi na Mundobasketu, pa je takmičenje ostalo bez finaliste prošlogodišnjeg Evrobasketa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je ogromno razočarenje za nas. Došli smo ovde s velikim očekivanjima i mnoge ljude smo izneverili, ali najpre nas same. Ono što je bitno je ime na prednjoj strani dresa. Od igrača do stručnog štaba, svi treba da se zapitamo zašto smo ovde. Mi to nismo radili u poslednjih nekoliko nedelja. Zgromiće nas i to je deo sporta“, rekao je Batum posle bolnog poraza.

U tom porazu od Letonije, Francuska je vodila sve vreme od početka do doslovce poslednjeg minuta meča.

„Mi smo defanzivno jedan od dva, tri najjača tima na prvenstvima i u tome je bila naša snaga. Oni su dali 23 poena i više u tri od četiri četvrtine“, rekao je Batum.

„Imao sam teških poraza u karijeri, ali ovo je daleko ispred. Kad izgubite u četvrtfinalu ili polufinalu možeš da kažeš da si se takmičio. Ali ovo, nismo prošli prvu rundu. Nisam se sramio tog dresa, a sad se plašim da odem kući. Po prvi put me je sramota što nosim ovaj dres jer je mnogo ljudi verovalo u nas. Treba nam prava posvećenost od svih, reakcija da pokažemo da smo dobar tim“, rekao je Batum, koji je dodao da je gubitak Nanda De Koloa zbog isključenja bio prekretnica meča.

BONUS VIDEO: Bogdan nadgleda, Kari deli savete, Petrušev nije tu – trening Srbije pred Portoriko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar