Greg Popović Foto Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Greg Popovič, trener San Antonio Sparsa i selektor reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, blizu je odluke o odlasku u penziju.

Kako je preneo portal „Bličer Riport“, Popovič, koji ima 72 godine, započeće sezonu 2021/2022 kao najstariji glavni trener u istoriji lige, a ljudi iz njegovog okruženja ističu da su sve glasnije priče o završetku karijere koje u nezvaničnim razgovorima potiču od samog „Ludog Srbina“.

PROČITAJTE JOŠ...

Čuveni „ludi Srbin“ na klupu San Antono Sparsa seo je 1988. godine kao pomoćnik, da bi nakon četiri godine u Sparsima proveo dve u Golden Stejt Voriorsima, a od 1996. godine predvodi „mamuze“.

Navodno, jedini razlog iz kog je Popovič ostao na klupi Sparsa jeste želja da postane trener sa najviše pobeda u istoriji NBA lige. Trenutno, ispred njega se nalaze dve legende, Don Nelson (1.335 pobeda) i Leni Vilkens (1.332 pobede).

Popovič ima 1.310, pa mu je neophodno da sa Sparsima u sezoni koja je pred nama zabeleži bar 26 pobeda kako bi se osamio na večnoj listi.

Ono što Popoviča već sad odvaja jeste činjenica da je sve pobede ostvario sa ekipom iz Teksasa, dok je Nelson u karijeri predvodio Milvoki Bakse, Golden Stejt Voriorse, Njujork Nikse i Dalas Maverikse, a Vilkens Sijetl Supersonikse, Portland Trejlblejzerse, Klivlend Kavalirse, Atlanta Houkse, Toronto Reptorse i Njujork Nikse, tako da je već sada trener sa ubedljivo najviše pobeda kao glavni trener jednog tima.

Više informacija o Popovičevoj budućnosti bi trebalo da bude poznato u narednim danima, kada bi trebalo da započnu i pregovori sa njegovom potencijalnom zamenom, jer navodno Popovič želi da u narednih godinu dana spremi trenera koji će nastaviti njegovim putem.

Za Popovičevo vreme u Sparsima, ekipa je samo tri puta propustila nastup u plej-ofu, pet puta osvojila titulu, a on sam je tri puta izabran za najboljeg trenera lige.

Bonus video: Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar