Ostaju u istom dresu, ali FMP-a: Filip Čović i Ognjen Kuzmić FOTO: PEĐA MILOSAVLJEVIĆ / STARSPORT

Filip Čović i Ognjen Kuzmić igraće do kraja sezone u dresu FMP-a, odlučili su čelnici Crvene zvezde pred Kup Radivoja Koraća.

Prilično (ne)očekivana vest stiže sa Malog Kalemegdana… Dan posle poraza od Mornara u ABA ligi koji je zakomplikovao borbu za plej-of i tri dana pred start Kupa Radivoja Koraća, Zvezda je odlučila da napravi dve promene u timu.

Srpski i ABA prvak prosledio je centra Kuzmića i plejmejkera Čovića u FMP do kraja sezone.

Oba igrača imaće pravo nastupa za “pantere” u borbama za “Žićkovu levicu” i Superligi Srbije, dok neće moći da igraju u završnici ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ

„Zvezda obaveštava javnost da će prvotimci crveno-belih, Ognjen Kuzmić i Filip Čović do kraja sezone igrati u FMP-u. Kuzmić je prošlog leta doživeo tešku povredu i u FMP će kroz kontinuirani trening i ritam oporavka, koji nije mogao da se obezbedi u vrlo napornom kalendaru uz igranje utakmica u četiri takmičenja i stalna putovanja, pokušati da se vrati u prepoznatljivu formu koja ga je krasila prethodnih godina i učinila jednim od najboljih centara u Evropi“, piše u saopštnju crveno-bleih s kojima Kuzmić ima ugovor i za sledeću sezonu.

Podsećanja radi, Kuzmić se letos vratio na Mali Kalemgedan. Neposredno pred početak priprema imao je tešku saobraćajnu nesreću, zbog koje se vratio na parket u drugoj polovini oktobra.

Na drugoj strani, Čović je bio važan šraf u šampionskoj mašineriji Zvezde pošle sezone, ali je na početku ove trpeo velike kritike, neretko i uvrede navijača. U poslednje vreme nije bio na raspolaganju treneru Draganu Šakoti zbog povrede.