Zvezdu čekaju tri vezana gostovanja, iz Nemačke će autobusom na meč sa Primorskom
Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde putuju popodne u Nemačku, gde ih u petak (20.30) očekuje meč 7. kola Evrolige sa Bajernom.

Ekipa Saše Obradovića je pre podne odradila trening u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a nakon zajedničkog ručka krenuće na put koji ih avionom i autobusom preko Štutgarta vodi do Minhena.

PROČITAJTE JOŠ

Svi igrači Crvene zvezde su spremni za utakmicu sa jednim od najprijatnijih iznenađenja ovosezonske Evrolige.

„Nisu igrali domaće prvenstvo, spremaju se za Evroligu, da se opravdaju ti dobri rezultati. Imam veliko poštovanje prema radu Trinkijerija koji je ostavio pečat ovde. Znaju šta rade, imaju i glavu i rep, igraju čvrsto, sigurno da će biti teška utakmica za nas gledajući i težak raspored pred nama. Više ćemo učiti iz utakmica nego iz treninga, ali sama utakmica može nam dati neke odgovore o statusu ekipe”, rekao je Obradović.

Marko Simonović imao je samo reči hvale za četu iz Minhena.

„Ekipa koja je prema mom mišljenju pokazala najviše u Evroligi do sada. Igraju zaista dobro. Izgubili su na jedan šut od Armanija i sve ostale su dobili. Odlična ekipa, odlično vođena, jasna je ideja šta se radi na terenu, znaju se uloge, lideri. Igraju dobru timsku košarku, ali imamo i mi naše adute, prednosti i šanse u odnosu na njih. Moramo da odgovorimo na isti način, zato je cilj da pokrijemo tamo gde smo slabiji, i da napadnemo gde smo jači“, poručio je Simonović.

Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Bajern je izmenio sastav, ali igru nose vrlo iskusni košarkaši, a novajlije su se odlično uklopile.

“Tim im je sjajan, Lučić je odličan, a Rejnolds, sa kojim sam igrao u Zenitu, izuzetan je napadač. Igrači koji generalno nisu mnogo stari, ali imaju ogromno iskustvo, znaju svoje uloge i očekuje nas nimalo lagan posao“, dodao je Simonović.

Zvezdina ekspedicija će nakon utakmice u Minhenu, u subotu ujutru autobusom otuptovati u Kopar gde crveno-bele u nedelju od 17 časova očekuje meč 6. kola ABA lige sa Primorskom.

Već u sredu očekuje ih i odložena utakmica Evrolige sa Asvelom u Lionu, u sklopu paklenog novembra tokom kojeg će odigrati 9 utakmica u razmaku od 20 dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar