Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Majstorica odlučuje finalistu.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Cedevita Olimpije u Ljubljani 88:80 nakon čudne završnice i produžetka, pa će finalista biti određen u majstorici.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda je prvi meč dobila 93:82 uz sjajnu partiju Luke Mitrovića i Nikole Kalinića, pa su došli nadomak mesta u borbi za odbranu šampionske titule.

I sam početak drugog susreta pripao je crveno-belima, ekipa Dejana Radonjića je vodila 7:0, pa 19:7, uz pogođenih prvih šest šuteva, i činilo se da je napravila ogroman korak ka pobedi, ali je usledio veliki pad.

Cedevita je iz minuta u minut i iz napada u napad „topila“ prednost ekipe Dejana Radonjića, stigli su do preokreta sredinom druge deonice (36:34), ali su crveno-beli preko Dobrića uspeli da preokrenu na 44:43 trojkom u poslednjoj sekundi. U nastavku meča do vođstvo je raslo sve do 71:62, kada je Edo Murić povećao, ali su Nikola Ivanović i Nejt Volters trojkama primakli Zvezdu na minus od tri poena, posle čega je usledila serija promašaja, a Cedevita u završnicu ušla sa 76:73, četiri sekunde pre kraja.

Odgovornost je preuzeo Ivanović, promašio, ali je do lopte stigao Luka Mitrović i ubacio je u koš uz faul. Iako je loptu u koš ubacio po isteku vremena, po pravilima se sat zaustavlja u momentu faula, a kako je prekršaj napravljen dok je na satu još bilo vremena, Mitrovićev koš je priznat, a on dobio šansu da sa penala poravna, što je uz malo sreće i uspeo.

No, uprkos tome, Zvezda je u produžetku igrala katastrofalno, ubacila tek četiri poena, a pitanje pobednika rešio je Murić trojkom uz faul Kalinića, pa će pitanje finaliste ABA lige biti rešeno u Beogradu.

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda 88:80 (24:29, 19:15, 16:10, 17:22, 12:4)

Dvorana: „Stožice“; Sudije: Milivoje Jovčić, Milan Nedović, Igor Dragojević

Cedevita Olimpija: Pulen 8, Ferel 11, Edžim 6, Murić 21, Ogust 9, Blažič 12, Hodžić, Šćuka, Omić 10, Dragić 11, Radovanović, Mulalić

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 14, Davidovac 2, Mitrović 11, Lazić 5, Kalinić 9, Dobrić 15, Holins 14, Ivanović 3, Marković, Vajt 7, Kuzmić

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 88:80

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar