Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda je potpisala višegodišnje profesionalne ugovore sa mladim košarkašima Filipom Brankovićem i Marko Mihailovićem.

Nakon Milutina Vujičića, crveno-beli su odlučili da parafiraju saradnju sa još dvojicom talentovanih igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Filip Branković je rođen u Inđiji (24.01.2003) visok je 203 centimetra, prošao je sve selekcije KK Crvena zvezda od pionirske, i igra na poziciji centra. Prve košarkaške korake načinio je u KK Železničar iz Inđije, pre nego što je kao pionir stigao među crveno-bele.

Marko Mihailović je rodom iz Loznice (26.01.2003) igra na poziciji plejmejkera, visok je 196 centimetara i smatra se jednim od najtalentovanijih igrača u tom godištu koji igra na osetljivoj poziciji organizatora igre. U Crvenu zvezdu stigao je iz Loznice kao kadet, i prošao obe selekcije (kadetsku i juniorsku) u sistemu crveno-belih.

Branković i Mihailović nisu krili zadovoljstvo nakon potpisivanja prvih profesionalnih ugovora, jer su napravili još jedan korak napred u svojim karijerama.

Branković se nada da će doći i do dresa seniorskog tima crveno-belih.

„Tu smo od pionirskih dana i poznajemo jako dobro sistem u kome smo nastali i razvijali se. Ovo je kako se kaže, samo jedan korak ka cilju koji sam zacrtao da budem košarkaš prvog tima Crvene zvezde. Na meni je da nastavim da treniram i jednog dana dođem do tog cilja koji sam sebi postavio. Hvala i Crvenoj zvezdi na poverenju i veri koje mi je ukazala ovim ugovorom“, rekao je Branković.

Mihailović je istakao da ovo vidi kao motiv da trenira još više.

„Mogu samo da se zahvalim klubu na pruženoj prilici, a ovaj ugovor to svakako jeste. Ovo svakome ko želi da postigne nešto u košarci, može da bude samo motiv da radi još više i dokazuje se. Dobro poznajem klub, trenere, imamo sve uslove da radimo i napredujemo…“ rekao je Mihailović.

Zvezda je tako od početka od nove sezone, kroz stipendijske (angažmani talentovanih kadeta i juniora) ili profesionalne ugovore (Vujičić, Branković i Mihailović) obuhvatio čak 15 momaka u godištima, 2003, 2004, 2005 i 2006. koji predstavljaju budućnost srpske košarke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar