Foto:EPA-EFE/Toms Kalnins

Košarkaši Žalgirisa savladali su Crvenu zvezdu sa 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4) u 24. kolu Evrolige.

Marko Simonović je odigrao utakmicu karijere, te je već do poluvremena nanizao 14 poena (prosečno do tada postizao 2,3 poena po susretu). Postigao je tri trojki i bio je prava podrška Džordanu Lojdu koji je bio raspoložen za igru.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon izjednačene prve deonice u kojoj je Zvezda na kraju stigla do 26:22, u prvih tri minuta sledeće smo videli seriju crveno-belih od 11:0. Ipak, uskoro je usledila reakcija Litvanaca preko Hejsa i Grigonisa koji su stigli do 13:13 u ovoj deonici. Radonjić je tražio dva tajm-auta kako bi sprečio nalet Litvanaca koji su se razbudili nakon prednosti crveno-belih od 39:26, pa je do poluvremena Zvezda nekako sačuvala prednost od 44:40.

Obe ekipa su se pre ovog meča nalazile u serijama poraza. Zvezda je imala četiri poraza u nizu, dok su Litvanci dva puta zaredom doživeli neuspeh.

Foto:EPA-EFE/Toms Kalnins

U trećoj deonici je Zvezda naprosto „potonula“, te je pet minuta bila bez poena. Žalgiris je to iskoristio i došao do prednosti od pet poena koju je čuvao u većem delu deonice, a na kraju se u poslednju četvrtinu ušlo rezultatom 58:60 jer je Lojd pogodio trojku van balansa.

Poslednju deonicu Žalgiris otvara serijom od 10:2, a crveno-beli nisu našli odgovor na takvu igru rivala. Do kraja deonice je Zvezda uspela da pogodi samo četiri poena, ukupno 18 u drugom poluvremenu, što je na kraju i koštalo poraza.

Žalgiris – Crvena zvezda 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4)

Dvorana: Žalgirio arena. Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudije: Mehdi Difala, Emilio Perez, Rejn Perandi.

Žalgiris: Volkap 6, Lekavičijus 6, Hejs 16, Jankunas 4, Lukasijunas 0, Milaknis 0, Geben 2, Rubit 15, Jokubaitis 0, Vasturija 0, Grigonis 17, Lovernj 9.

C. zvezda: Volden /, Lojd 16, Uskoković 9, Davidovac 5, Lazić, Lazić 2, Radanov 0, Dobrić 8, Simonović 16, Jagodić-Kuridža 4, Simanić /, Kuzmić 2.

Evroliga, 24. kolo

UTORAK

Žalgiris – C. zvezda 75:62

Evroliga, 26. kolo

ČETVRTAK

18.00 Zenit – Valensija

20.00 Olimpijakos – CSKA Moskva

20.30 Bajern – Makabi

20.45 Milano – Himki

21.00 Real Madrid – Žalgiris

PETAK

18.45 Fenerbahče – Efes

19.00 Baskonija – C. zvezda

20.00 Alba – Panatinaikos

21.00 Barselona – Asvel

Četvrta četvrtina: Žalgiris – Crvena zvezda 75:62

38′ Žalgiris mirno privodi meč kraju.

Crveno-beli nikako ne uspevaju da probiju defanzivu rivala, u ovoj deonici su postigli tek četiri poena za osam minuta!

36′ Zvezda bez ideje.

Žalgiris uvećava prednost.

35′ Promašaji Zvezde u nizu.

Žalgiris je stigao do osam poena prednosti i odlepio se na velikih +8 (66:58).

33′ Problemi Zvezde u odbrani.

Kuzmić je promašio čist zicer, dok su Litvanci postigli dva puta laka polaganja, te su su stigli do 64:58.

32′ Oba tima u grču.

Kao da su se vezale ruke i jednom i drugom timu, te nisu uspevali da postignu poene. Jedan napad Zvezde je završen tako što je Dobrić nehotice nagazio aut liniju.

31′ Revija promašaja.

Sjajne odbrane naterale su igrače oba tima da šutiraju iz nimalo lakih pozicija, te nakon jednog minuta nismo videli promenu rezultata.

Treća četvrtina: Žalgiris – Crvena zvezda 60:58

30′ Trojka Lojd bez balansa.

Lojd je završio ovu deonicu trojkom bez balansa za 60:58, a nakon toga je gledao ka klupi Litvanaca.

29′ Lojd pogađa posle dugo vremena.

U jednom momentu je morao da napusti igru jer je imao tri faula, a onda je po ulasku u igru uspeo da pogodi. Na drugoj strani je Lovernj promašio dva slobodna bacanja.

27′ Dobrić prekida post Zvezde!

Crveno-beli su bili gotovo pet minuta bez poena, a onda je Dobrić pogodio trojku preko Grigonisa za 55:53.

26′ Žalgiris u vođstvu!

Ognjen Dobrić je izgubio loptu, a onda nehotice napravio faul. Grigonis je mirno pogodio dva slobodna bacanja i doneo prednost Žalgirisu (52:50). Crveno-beli imaju velikih problema da prenesu loptu u polje napada, dok Žalgiris uspeva da pronađe pukotine u odbrani Zvezde za 55:50.

25′ Izjednačenje!

Volkap postiže trojku za 50:50! Radonjić je bio vidno iznerviran odbranom. U ovim momentima je Zvezda već ispunila bonus, dok Žalgiris nije napravio nijedan faul, što je moglo da napravi ozbiljne probleme do kraja deonice.

24′ Potencijalni problem za Zvezdu – treći faul Lojda.

Džordan Lojd je napravio još jedan nepromišljeni faul nakon defanzivnog skoka rivala. Zbog toga je Radonjić odlučio da ga pošalje na klupu za rezervne igrače.

23′ Uskoković jedini strelac u drugom delu.

Mladi plejmejker Zvezde je jedini uspevao da postigne poene u ovim minutima. Postigao je i dvojku iz kapice za vođstvo Zvezde od 50:45.

22′ Proradio i kapiten.

Branko Lazić pogada trojku iz ćoška (42:48).

21′ Zvezda poenima otvara poluvreme.

Uskoković je doneo pravu odluku  i postigao prve poene u ovoj deonici za 40:46. Sa druge strane, Žalgiris nije uspeo da realizuje napad.

Druga četvrtina: Žalgiris – Crvena zvezda 40:44

20′ Lojd promašio poslednji napad u poluvremenu.

Ušao je na 5,3 sekundi do kraja druge deonice, predriblao jedno igrača, ali je u reketu pokušao da položi na drugi obruč. Ipak, to mu nije uspelo, te na poluvremenu Zvezda odlazi sa prednošću od 44:40.

19′ Uskoković iz uigrane akcije.

Mladi košarkaš je istrčao iz dva bloka i malo iznad vrha kapice pogodio novu trojku za prednost Zvezde od 44:38.

18′ Lopta skakuće po obruču.

Druga otvorena trojka koju je promašio Lojd, ovog puta je lopta skakutala po obruču. Nakon toga je napravio jeftin faul pod protivničkim košem zbog kog je Žalgiris dobio dva slobodna bacanja i smanjio na (38:41).

17′ Žalgiris topi minus.

Litvanci su se potpuno vratili u igru. Zvezda je promašila nekoliko vezanih napada, dok je Grigonis vezao dve trojke iz ugla za (35:39). Nakon ove trojke je rezultat u deonici bio 13:13, iako je Zvezda otvorila serijom od 11:0!

16′ Zvezdin dupli napad bez pogotka.

Promašio je najpre Marko Jagodić-Kuridža trojku, da bi zatim i Lojd promašio nakon skoka u napadu Branka Lazića.

15′ Ples Džordana Lojda, pa trojka rivala

Amerikanac je pun samopouzdanja. Pogodio je jednu tešku dvojku iz koraka. Nakon toga je Grigonis uspeo da pogodi trojku (30:39), a onda je Dejan Radonjić, trener crveno-belih, odlučio da zatraži minut odmora.

14′ Litvanci prekinuli Zvezdinu seriju

Crveno-beli su ovu deonicu otvorili serijom od 11:0, a prve poene u drugoj deonici za domaćina postigao je Lovernj u četvrtom minutu deonice (24:37)

13′ Zvezdin trojkaški šou!

Ognjen Dobrić pogađa prvu trojku na meču za 35:22, a domaći košarkaši su u ovim momentima izgledali potpuno pogubljeno! Zvezda je pogodila šest trojki iz devet pokušaja do tog momenta.

12′ Zvezdina granitna odbrana

Crveno-beli su otvorili deonicu sa 6:0, a Žalgiris nikako nije uspevao da pronađe pukotinu u odbrani.

11′ Utakmica sezone Marka Simonovića!

Simonović je stigao do 14 poena nakon samo 10 minuta provedenih na parketu! Već sada je evidentno da je ovo njegova najbolja utakmica u ovoj sezoni, a deluje da je njegovo izdanje iznenadilo i domaći tim. Na njegovu dobru igru se nadovezao i Davidovac koji je postigao novu trojku za 32:22.

Prva četvrtina: Žalgiris – Crvena zvezda 22:26

10′ Simonović još jednom!

Kao u zlatnim danima igra Zvezdin veteran, pogodio je i treću trojku u ovoj deonici.

9′ Nova trojka Simonovića!

Simonović postiže još jednu trojku za 23:20. Crveno-beli su do ovog momenta izvodili slobodna bacanja bez greške (4/4), dok su Litvanci promašili jedno.

7′ Kakva minijatura Simonovića.

Najpre je položio loptu nakon kontranapada, da bi u sledećem napadu pogodio trojku za prednost crveno-belih od 18:16.

6′ Radonjić nezadovoljan odbranom.

Rubit je postigao dva poena nakon jedne solo akcije, a to se nije dopalo strategu crveno-belih iako Zvezda igra solidnu odbranu i još uvek nije ispunila bonus. Lojd je postigao dva slobodna bacanja za 14:13.

5′ Presing Žalgirisa po celom terenu.

Domaći košarkaši igraju odličnu odbranu i u svakom trenutku vrše pritisak na košarkaše crveno-belih. U ovim momentima je samo nekoliko igrača uspevalo da reši ovakvu postavku igru Litvanaca.

4′ Mini serija Žalgirisa.

Lovernj je pogodio za dva poena, dok je Najdžel Hejs dodao još dva (ukupno osam), te je Žalgiris stigao do 10:7

3′ Bez poena!

Nakon rafalnog početka sa obe strane usledio je zatišje i promašaj Volkapa, dok je Lovernj upisao već drugu ukradenu loptu.

1′ Pet poena Lojda i pet poena Hejsa.

Džordan Lojd se vraća u staru formu, pa je nakon dva slobodna bacanja, upisao i trojku u momentu kada je ostao sam. Sa druge strane je Hejs pogodio jednu trojku i jednu dvojku.

Foto: Screenshot Sofascore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar