Dejan Radonjić Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Crvena zvezda ove sezone deluje kao dolazno-odlazni peron, pa Dejan Radonjić često zvuči kao da se ponavlja kad kaže "imamo problema s povredama".

Međutim, čovek je u pravu. Zvezda od početka sezone nije odigrala nijedan meč u kom je Radonjić mogao da kaže „e, sad imam sve igrače na broju, daj da odigramo kako valja“.

PROČITAJTE JOŠ:

A odigrali su ukupno 19 utakmica u svim takmičenjima. U ABA ligi, očekivano, guraju bolje nego u Evroligi, jer tu imaju samo jedan poraz, od Igokee, koja im već neko vreme pravi probleme.

Zato nije ni čudno što crnogorski stručnjak stalno u prvi plan ističe zdravlje svojih igrača, pre nego titule i pehare u bilo kom takmičenju.

„Nismo igrali kompletni nijednu utakmicu i to mi je žao. Posle svega što smo uradili zaista bi bilo nezahvalno da tražim nešto više. Žao mi je što nismo igrali zajedno, što nismo bili kompletni da bih mogao o nečemu više da pričam i razmišljam. Nisam bio u prilici. Bez obzira što mi neko imputira da ne volim mnogo da pričam, ali zaista nemam šta da kažem. Voleo bih da igramo u kompletnom sastavu, eto“, rekao je letos Radonjić za Mocart.

Pre neki dan je ponovio to i posle Real Madrida, gde se videlo koliko neki igrači, poput Nikole Kalinića fale.

„Samo da imamo kompletan sastav na treningu“, zavapio je trener Zvezde, čiji su igrači energetski pali u drugom poluvremenu sa Realom.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kalinić je istegao koleno protiv Baskonije i upitan je i za meč sa Studentskim centrom u ponedeljak.

Da to ne bude sve, treba podsetiti da Luka Mitrović ima problema sa rožnjačom, Nejt Volters je takođe u poslednje vreme van stroja, nije tu ni Eron Vajt još i pre početka sezone.

Pauze su imali i Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Branko Lazić… pa teže je otprilike naći igrača koji nije imao neki zdravstveni problem.

Ovi ostali su sporadično izostajali, neki zbog koronavirusa, drugi zbog sitnijih ozleda. Tako Nikola Ivanović traži ritam posle pauze zbog korone, i pronašao ga je donekle protiv Baskonije.

Luka Mitrović najbolji skakač 2. kola Evrolige
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Momak koji je lani imao 12,9 poena prošle sezone u ABA ligi prosečno po meču, sada ima devet poena i jedva 15 posto šuta za tri poena. To je očajno za nekoga ko ima Ivanovićev kvalitet. Ali, tako je kako je.

Ostin Holins je solidan u ABA ligi, u Evroligi se muči u šutu i za dva i za tri poena, dok je povreda Mitrovića u „večitom derbiju“ došla baš u nezgodnom trenutku.

Zvezda je igrala četiri utakmice za sedam dana, a Baskonija je maksimalno eksploatisala to što je reket crveno-belih bio „prazan“, a Luka igra verovatno najbolju košarku karijere.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Šta onda može jedan trener da uradi, osim da se hvata za glavu i pita se „dokle više“? Ne možete da dovodite igrače do besvesti, niti da se tako lako pomirite sa situacijom.

Baš zato je Radonjić u veoma nezavidnom položaju. Nikad ne zna na koga može da računa, nego je sve od danas do sutra.

Klub sa Malog Kalemegdana je i stalno oslabljen uspeo da ponizi ekipu Panatinaikosa pre nekoliko kola u Evroligi, da pobedi Partizan jakom odbranom i da se drži tu pri vrhu regionalnog takmičenja.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zbog svega navedenog teško je uopšte zamisliti kako bi taj tim, koji sada ima skor 7-1 u ABA ligi i 4-7 u Evroligi, izgledao kada bi bio kompletan.

Nažalost, kako je krenulo, sve više izgleda kao da će se ljudima sa Malog Kalemegdana ove sezone pre ostvariti želja da osvoje neki od trofeja, nego što će makar u jednom trenutku moći da računaju na čitav svoj sastav, makar i za trening, ako ne za takmičarski meč.

BONUS VIDEO: Navijači Crvene zvezde imali poruku za košarkaše pred derbi sa Partizanom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar