Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Uprava KK Crvena zvezda izdala je saopštenje u kojem obaveštava javnost o pozivu za sastanak klubova ABA lige u Zagrebu, početkom novembra.

U saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana se kaže:

#related-news_0

„KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je dana 20.10.2020. godine dobio poziv na sastanak, (u dopisu navedeno kao  Skupština) svih klubova ABA lige jtd, koji bi trebalo da bude održan 03.11.2020. godine u Zagrebu, uz prisustvo predstavnika svih klubova.“

PROČITAJTE JOŠ: Kuridža: Evroliga je izazov, možemo da srušimo svakoga

„U cilju pravilnog i pravovremenog informisanja javnosti, KK Crvena zvezda mts dostavlja na uvid javnosti dopis i poziv na ‘sastanak’ u Zagrebu,  i zvaničan odgovor KK Crvena zvezda mts sa predloženim dnevnim redom, jedinim mogućim, ukoliko svi mi kao klubovi, vlasnici ove lige želimo da nastavimo da funkcionišemo u skladu sa zakonom i pravom“, poručuju crveno-beli.

U saopštenju se dalje navodi.

„KK Crvena zvezda mts podseća da se za sve navedeno u pozivu Dragana Bokana, bori već mesecima, za dobrobit cele lige, klubova i košarke koja od postojanja i normalnog i zakonskog funkcionisanja ABA lige jtd, može da ima samo korist. Naš klub će i narednom periodu nastaviti da informiše javnost o dešavanjima u ABA ligi i preventivno delovati na sve pokušaje opstrukcije, dezinformacija i delovanja pojedinaca u korist samo uskih ličnih interesa“, poručili su iz Crvene zvezde.

Ipak, ako se pogleda šta su crveno-beli predložili kao spisak tačaka dnevnog reda, posebno je bila interesantna stavka 11, koja se može protumačiti i kao udarac na Miška Ražnatovića, poznatog koparkaškog agenta, koji u ABA ligi ima mnogo igrača i trenera, a koji je čelnik KK Mega.

Klub sa Malog Kalemegdana faktički traži sprečavanje sukoba interesa i navodi da klub kojim posredno ili neposredno upravlja košarkaški agent ne može da se takmiči u ABA ligi.

Jedan od zahteva je i da menadžer ne može u ABA ligi da bude predstavnik i igrača i trenera, kao i da mečevi timova koji imaju igrače i trenere istog menadžera, ne mogu da igraju međusobno u tim utakmicama.

Uz ovo, crveno-beli traže i da se transparentno objavljuju sva novčana sredstva koja se dobijaju od sponzora i TV prava, te transakcije u vezi transfera igrača i trenera, ili da se sva obeštećenja objavljuju javno na sajtu regionalnog takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar