Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2020/21
Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

Evroliga je zvanično objavila imena učesnika i domaćina na turniru "Adidas Next Generation", a ujedno je objavljen i novi logo ovog prestižnog takmičenja.

Ovaj turnir ulazi u jubilarnu 20. godinu svog postojanja, i u prošlosti gotovo da nema igrača koji je nešto značio u evropskoj košarci, a nije bio učesnik ovog turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

KK Crvena zvezda mts je ponovo dobila organizaciju kvalifikacionog Evroliginog turnira za juniore. Na beogradskom turniru ovoga puta za mesto na završnom turniru koji će se održati u vreme F4 seniora krajem maja učestvovaće: Crvena Zvezda Asvel, Lijetkabelis Panevežis, Mega Mozzart Beograd, Partizan NIS, Tofaš Bursa, Valensija Basket i Next Generation Tim Beograd.

„Adidas Next generation“ turnir će i ovoga puta nositi ime tragično preminulog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Jagode.

Turnir će se održati od 25. do 27. februara 2022. godine u Beogradu, i biće drugi po redu kvalifikacioni turnir od četiri koja organizuje Evroliga.

Na turniru u Beogradu učestvovaće osam ekipa, po sedam juniorskih timova klubova i od ove sezone, kao novitet jedan “Next Generation” tim koji je sastavljen od najboljih igrača iz timova koji nisu učestvovali ili uspeli da se kvalifikuju sa svojim timovima.

Pored KK Crvena zvezda mts ove godine kvalifikacioni turniri održaće se u Minhenu (prvi kvalifikacioni turnir 21-23.01.2022), grčkoj Patri (25 – 27.03.2022) i Varezeu (Italija) od 01.04 do 03.04.2022.godine.

Ove sezone 28 timova iz 13 različitih zemalja uzeće učešće na ovom turniru.

Kao dodatak, kao i svake godine osim 4 pobednika kvalifikacionih turnira, ukoliko na nekom od turnira pobedi „Next Generation“ ekipa, specijalnu pozivnicu dobiće drugi tim sa tog turnira.

Konačno, među 28 učesnika prestižnih turnira, nalazi se 12 mladih timova klubova koji nastupaju u Evroligi, kao i 7 iz Evrokupa.

Spisak svih učesnika ovogodišnjih kvalifikacionih turnira:

Minhen (Januar 21-23)
Alba Berlin, Basket Brno, Zaragoza, Bajern, Next Generation Tim Minhen, Orange 1 Bassano, Real Madrid, Žalgiris Kaunas

Beograd (Februar 25 – 27.02.2022)
Crvena Zvezda mts Beograd, Asvel, Lijetkabelis Panevežis, Mega Mozzart Beograd, Partizan NIS, Tofaš Bursa, Valensija Basket i Next Generation Tim Beograd

Patra (Mart 25-27)
CSKA Moskva, Barselona , Helsinki Basketball Academy, Makabi Tel Aviv, Next Generation Tim Patra, Olimpijakos, Promitheas Patra,, Stellazzurra Rim;

Vareze (April 1-3)
Armani Milano, Cedevita Olimpija Ljubljana, Huventud, Next Generation Team Varese, Panatinaikos, PFYM Paris, Ulm, Vareze

BONUS VIDEO Pešić: Ja nikog od ovih nisam trenirao osim svog trenera

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar