Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Španski teniser Rafael Nadal trebalo bi da se vrati na teren u decembru, nakon povrede i operacije stopala koje je imao tokom burne 2021. godine.

Nadal nije igrao od juna, a povratak je rezervisan za egzibicioni turnir u Abu Dabiju sredinom decembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve će to biti uvertira za početak naredne godine i prvi grend slem sezone u Australiji.

Još uvek je neizvesno da li će na njemu nastupiti Novak Đoković, koji još uvek nije objavio da li se vakcinisao.

Novak, Nadal i Rodžer Federer su trenutno izjednačeni po broju najvećih titula, a najveću prednost da karijeru završi kao najbolji Španac daje Đokoviću.

„Trenutno, u najboljoj poziciji da trku za broj grend slemova završi kao prvi ima Novak Đoković. Treba samo da pogledate gde smo sada Rodžer i ja, a gde je Novak koji se i dalje takmiči i u velikoj je formi. To je realnost“, istakao je Nadal.

Novak je nakon velike borbe porazio Nadala na Roland Garosu ove godine, ali je po mišljenju mnogih Španac uvek favorit kada se igra grend slem u Parizu. Ipak, Rafael ovog puta ne misli tako.

„Videćemo šta će se događati kroz nekoliko meseci. Trenutno, ako se može reći da postoji jasan favorit, to je onda Novak“ zaključio je Španac.

Nadal je na Rolan Garosu trijumfovao već 13 puta. Njegovo rivalstvo sa Novakom je najvee u svetu tenisa, a Srbin trenutno ima prednost – 30:28.

Bonus video: Sjajan poen za Đokovićev brejk

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar