Svetislav Pešić Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Crveno-beli se priključili Partizanu.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je da će selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić imati na raspolaganju sve igrače crveno-belih za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

Reprezentacija Srbije će 11. novembra gostovati Velikoj Britaniji, a istog dana košarkaši Crvene zvezde gostovaće Fenerbahčeu u meču Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija će tri dana kasnije, 14. novembra, dočekati Tursku.

„Pešiću smo na sto stavili svih 11 domaćih igrača i rekli “izaberi odavde“. Rekli smo mu “ako ti treba, vodi ih sve u reprezentaciju“ protiv Velike Britanije ili Turske. Od tih 11 igrača odabrao je Nedovića, Dobrića, Mitrovića i ima potencijal da uzme mladog Topića. I nije sporno, to će dobiti. Mogao je i svih 11 da uzme, iako mi igramo 11. novembra sa Fenerbahčeom u Istanbulu“, rekao je Čović.

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana istakao je da je potez Zvezde u skladu sa nacionalnim interesom i da će od svih igrača na koje Pešić može da računa problematičan biti samo Nedović koji izlazi iz povrede.

„To nije dobio KSS, nije Pešić, nego je to nacionalni interes. Nismo dali nešto što je možda neupotrebljivo, pa da od dva-tri igrača igra jedan, tako da ne pravimo spinove. Problematičan je samo Nedović jer izlazi iz povrede. Trebalo bi da se ‘skine’ za Bajern, pa ćemo videti“, istakao je Čović u gostovanju na televiziji K1.

Igrače na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću u kvalifikacijama za SP stavio je i Partizan, drugi srpski predstavnik u Evroligi, koji će dan pred meč između Velike Britanije i Srbije, 10. novembra, gostovati Olimpijakosu u Pireju.

BONUS VIDEO Novaka Đokovića na Marakani blokirali navijači