Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

U košarkaškom klubu Crvena zvezda "dogorelo" je zbog skandaloznog ponašanja pojedinaca na tribinama tokom mečeva Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ

Verovatno ni u samom klubu ne znaju koliko su puta apelovali, preklinjali i molili navijače da ne bacaju upaljače, predmete i sve što im padne na pamet na teren.

Ništa ne vredi, to se ponavlja iz meča i meč, a mnogo je čak situacija u kojima je klub imao sreće, kada ni delegati ni sudije ne primete do čega je došlo.

Bilo je momenata da igrači Zvezde intervenišu i sklone predmete pre nego što ih zvanična lica uoče, a sa ispadima je sve kulminiralo na utakmici protiv Bajerna.

Jedan navijač je bacio ogroman predmet u pravcu sudije i klub je imao sreću što je Ognjen Dobrić bio brz i uhvatio ga pre nego što je došlo do momenta koji bi kaznu učinio još paprenijom.

I pored toga, bilo je dovoljno materijala za 48.000 evra, zbog čega se oglasio i klub.

čović
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je zbog nesportskog i izuzetno neodgovornog ponašanja dela publike i pojedinaca tokom i nakon utakmica 15 i 16. kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone, odnosno nemačkog Bajerna, klub u ponedeljak kažnjen izuzetno velikom zbirnom novčanom kaznom od čak 48.000 evra“, navedeno je u saopštenju, posle čega je pojašnjeno da je su navijači pljuvali i bacali tvrde predmete na parket tokom i po završetku meča.

Konkretno, u presudi je navedeno sledeće:

–  Na utakmici 15.kola sa Barselonom klub je kažnjen zbirnom kaznom od 11. 000 evra. KK Crvena zvezda kažnjen je novčanom kaznom od 7.000 evra zbog vređanja protivničkog tima sa tribina, i dodatnih 4.000 evra zbog bacanja papira i semenki u teren;

–  Na utakmici 16.kola sa Bajernom klub je kažnjen zbirnom kaznom od čak 37.000 evra zbog dve grube povrede disciplinskog pravilnika Evrolige (članovi 29.1 i 29.2) koji su u slučaju našeg kluba ponovljeni: Pljuvanje igrača (kazna u visini od 31.000 evra) i bacanja tvrdih predmeta (upaljači, kovanice…) u teren u visini od 6.000 evra.

Zvezdu naredni prekršaji mogu ostaviti bez publike, možda čak i bez bodova, pa je situacija alarmantna.

Tim sa Malog Kalemegdana je dobar deo prošle sezone igrao bez publike zbog pandemije koronavirusa i zatvorenih tribina, a 2020. kalendarsku godinu otvorila je baš protiv Bajerna uz preklinjanje navijača da se stane sa ispadima.

„Posebno podsećamo sve Zvezdaše da nikako ne bacaju nikakve predmete u teren, ne vređaju protivnika, ne napadaju i ne vređaju službena lica koja su na bilo koji način angažovana na utakmici 17. kola Evrolige. Klub podseća da je zbog svih prekršaja ove sezone kažnjen po više osnova preko 50.000 evra od početka sezone! Ta suma već ozbiljno remeti normalno funkcionisanje kluba i dovodi nas u opasnost da svaka naredna kazna bude višestruko veća shodno disciplinskom pravilniku Evrolige“, naveo je klub tada, ali ni to nije pomoglo.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Krajem januara 2020, opet je Zvezda apelovala pred dolazak Efesa.

„Klub podseća da je zbog svih prekršaja ove sezone kažnjen po više osnova preko 80.000 evra od početka sezone, kao i zbirnim sumom od preko 200.000 evra od kada je počeo da nastupa u Evroligi“, navela je tada Zvezda.

U ovoj sezoni, Zvezda je već kažnjena sa 3.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta tokom 5. kola Evrolige protiv Albe, a kao jedna od paprenijih sankcija izdvaja se ona iz decembra 2019. godine.

Tada je Zvezda morala da plati kaznu od 34.500 evra za ponašanja na meču sa Baskonijom.

„Zbog pljuvanja jednog od sudija po izlasku sa terena, kao i činjenice da je i ovaj prekršaj ponovljen (klub je u sezoni 2016-2017 kažnjen sumom od 15.000 evra za identičan prekršaj) klub se kažnjava sumom od 30.001,00 evra. Zbog ubacivanja kovanog novca i upaljača tokom utakmice, od kojih je jedan tvrdi predmet pogodio službeno lice, kao i činjenice da se ovaj prekršaj ponavlja, klub se kažnjava sumom od 4.500,00 evra“, saopšteno je tada.

Zvezda je zbirno već više od četvrt miliona dala na kazne i sada će strepeti da se ne pređe na druge sankcije, pošto primitivnim pojedincima koji dolaze na utakmice i dalje nije jasno koliko su naškodili klubu za koji navijaju.

BONUS VIDEO Dejan Radonjić nasmejao sve reakcijom i odgovorom posle Zvezda – Bajern

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar