Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Fajnal for Evrolige 2022. održaće se u Beogradu, u Areni.

„Fajnal for Evrolige, koji je trebalo da se održi u Berlinu, održaće se umesto toga u jednom od najpoznatijih košarkaških gradova na svetu: Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Promenjeni su i termini Fajnal-fora, tako da se polufinala igra u četvrtak, 19. maja u 18:00 i 21:00, dok će utakmica za treće mesto i finalna utakmica biti u subotu, 21. maja u 16:00 i 19:00“, saopštila je Evroliga.

Podsetila je i na turnir iz 2018.

„Četiri godine nakon što je Beograd uspešno bio domaćin 2018, kada je Real Madrid osvojio svoju 10. titulu prvaka kontinenta pobedivši Fenerbahče, srpska prestonica će ponovo dočekati fajnal for. Na taj način, Beograd će se pridružiti Barseloni, Madridu, Berlinu i Istanbulu kao jedinim gradovima koji će više puta u ovom veku biti domaćini ove manifestacije“, navodi se.

Cilj je da bude što više publike, što nije moguće u Berlinu.

„Odluka je doneta sa ciljem da se navijačima Evrolige pruži prilika da prisustvuju događaju na licu mesta. Nemačke zdravstvene mere, ako se produže, ne bi dozvolile velikom broju navijača da prisustvuju Fajna foru, a možda bi čak sprečile i neke sportiste da učestvuju.“

Titulu će braniti Efes.

BONUS VIDEO Crvena zvezda – Baskonija, najbolji momenti meča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar