Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Novak Đoković i Marjan Vajda su nedavno odlučili da prekinu dugogodišnju saradnju, a tim povodom se oglasio i slovački trener.

Vajda je u intervjuu za slovački „Aktuality“ otkrio šta su mu planovi za dalje i zašto je prekinuo saradnju sa Novakom.

PROČITAJTE JOŠ:

Važno je napomenuti da su Vajda i Novak prekid saradnje dogovorili još nakon Završnog mastersa u Torinu prošle godine, ali da sve do sada nije bio pravi trenutak da se to objavi.

„Voleo bih da doživim nešto novo kasnije, novi izazov sa drugim igračem, ali je lestvica postavljena veoma visoko „, rekao je Vajda.

Otkrio je da je bio protiv Novakovog nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali da je Srbin imao veliku želju da osvoji medalju.

„Posle tri grend slem šampionata u sezoni, nije sve išlo glatko od kraja jula, kulminirajući u Njujorku, gde mu je nedostajao poslednji korak ka velikoj slavi. Tamo mu je već u finalu ponestalo snage, jer je dosta izgubio na Olimpijskim igrama. Nisam bio za njegovo učešće u Tokiju. Ponestalo mu je snage u finalu US Opena, Olimpijske igre su ga iscrpile psihički i fizički. Shvatio sam njegov cilj, čeznuo je da osvoji zlato za Srbiju“.

Ipak, Slovak će ostati najveći Đokovićev navijač.

„Ostajem najveći Đokovićev navijač, držaću mu palčeve i nadam se da će se svet vratiti u normalniji život“.

Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Osvrnuo se i na situaciju u kojoj se Novak našao, zbog odluke da se ne vakciniše.

„Kao nevakcinisan igrač, imaće ograničen broj turnira, a već ima jak tim sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Nakon sagledavanja svih okolnosti, sporazumno smo odlučili da prekinemo profesionalnu saradnju“.

Vajda je u ovom razgovoru otkrio i da mu je omiljeni uspeh sa Đokovićem osvajanje Vimbldona 2011. godine, čime je Srbin po prvi put postao najbolji igrač sveta.

„Sve ću ih pamtiti. Bili su prelepi, ali je možda najvažnije bilo finale Vimbldona 3. jula 2011. godine. Novak je pobedio branioca titule Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima, prvi put je osvojio Vimbldon i postao svetski broj jedan. Do tada su u Londonu od 2002. pobeđivali samo Federer i Nadal, a od 2004. su se smenjivali na vrhu liste. Prvi put sam kao trener vodio najboljeg igrača na svetu“, zaključio je Vajda.

Đoković će po svemu sudeći moći da nastupa na turniru u Monte Karlu, kao i na Rolan Garosu, pošto će Francuska ukinuti kovid mere.

BONUS VIDEO Neverovatan poen Novaka kojim je bacio publiku u trans

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare