"Teško je reći šta Jokića toliko ističe, nema šta ga ne ističe. U svakom segmentu igre je čudo i ostale čini toliko boljim".

Hrvatski NBA as i centar Los Anđeles Klipersa, Ivica Zubac (25, 213cm), prethodnih dana boravio je u Beogradu kojim je oduševljen. Bivši košarkaš Zrinjevca (2013-2014), Cibone (2014-2016) i Mege uživao je na Fajnal foru u glavnom gradu, ali i u druženju sa Nikolom Jokićem.

PROČITAJTE JOŠ

Pre šest godina je kratko, svega nekoliko meseci proveo u Beogradu, dovoljno da bude još jedan igrač koji je direktno iz Mege otišao u NBA 2016.

Sada na najvišem nivou velike borbe vodi sa Jokićem, dvostrukim uzastopnim MVP-jem NBA lige, momkom koji se takođe iz Mege otisnuo „preko bare“ i postao najbolji na svetu.

„Nije baš lagano nositi se sa Jokićem, ali je stvarno super osećaj biti na tom nivou protiv onih sa kojima smo u mlađim kategorijama igrali jedni protiv drugih. Stvarno je zadovoljstvo igrati protiv njega u NBA, uvek želiš da budeš najbolji protiv MVP-ja“, otkriva Zubac za Nova.rs u intrevjuu kojem je posredovao adidas.

Hrvatski centar otkrio je i šta to posebno izdvaja Jokića o drugih NBA asova.

„Niko nikad sa prostora bivše Jugoslavije nije bio MVP, a biti dve godine zaredom je nešto što će ostati zauvek u istoriji. Teško je reći šta ga ističe, jer nema šta ga ne ističe. U svakom segmentu igre je čudo i ostale čini toliko boljim, to malo koji igrač može. Sjajno vuče ekipu ekipu bez Džamala Mareja i Majkla Portera juniora, ušli su u plej-of, bili su jako dobri i u ligaškom delu. Stvarno je to najbolji pokazatelj šta jedan MVP radi“.

Zubac je objasnio i kako izgledaju balkanska druženja u NBA posle bitki na terenu.

„Često putujemo odmah posle utakmice, ali uvek je dobra atmosfera kada imamo vremena da se nađemo. Pogotovo kada smo bili u Orlandu u „bablu“, imali smo dosta vremena da se družimo… Dobar je osećaj kada na drugom kraju sveta naiđeš na ljude sa istog područja koji te razumeju. Najmanje pričamo tada o košarci, sve drugo je tema, pa tek na kraju košarka“.

Centar Klipersa napravio je i idealnu petorku od sadašnjih NBA igrača sa Balkana.

„Zadovoljan sam NBA karijerom“

Ivica Zubac je u NBA ligu stigao 2016. godine, promenio je klub, ne i grad, pošto je pre Klipersa branio boje Lejkersa do 2019.

„Prilično sam zadovoljan, napredujem svake sezone, prošle sam imao više napadačkog prostora i to sam iskoristio. Zadovoljan u kojem smeru idem, uvek može bolje, ali imam dugo leto i radiću da popravim još neke stvari“.

„Koga god stavimo u tu ekipu, bili bi konkurentni protiv Amerikanaca. Tu je naravno Jokić, Luka Dončić, Bojan i Bogdan Bogdanović, eto, možda Jokić na „četiri“ i ja na centru. Tu su i Nikola Vučević, Jusuf Nurkić, Nemanja Bjelica, Dario Šarić, Boban Marjanović… Konkurencija na visokim pozicijama bila bi baš jaka. Iz godine u godinu pokazujemo koliko talentovanih igrača dolazi odavde u NBA“.

Zubac je, poput Jokića, na pauzi između dve sezone i jedva čeka Evrobasket (od 1. do 18. septembra) na kojem će Hrvatska igrati u grupi C sa Italijom, Grčkom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.

„Što se tiče reprezentacije, prvi put ću moći da igram neko veliko takmičenje sa Hrvatskom. Stvarno se nadam da ćemo se svi okupiti, imamo dobru ekipu i šansu da napravimo neki rezultat“.

*

Ivica Zubac Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Ivica Zubac Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Ivica Zubac Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Ivica Zubac Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Ivica Zubac Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

Ivica Zubac Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

*

BONUS VIDEO Ivica Zubac za Nova.rs o Beogradu i finalu Evrolige

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare