Demar Derozan/Foto/Gettyimages

Košarkaši Čikago Bulsa i Detroit Pistonsa igraće utakmicu NBA lige u Parizu.

NBA liga je objavila da će na utakmici u četvrtak, 19. januara 2023. godine, u Parizu igrati šestostruki šampioni NBA lige Čikago Bulsi i trostruki šampioni Detroit Pistonsi. Utakmica će biti odigrana u „Akor areni“.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj meč će biti treća utakmica za Bulse u Parizu, pošto su odigrali dve predsezonske utakmice u glavnom gradu Francuske 1997. godine. Bulsi su osvojili šest NBA titula u periodu od osam godina, postavši tek treća franšiza u istoriji lige koja je dva puta osvojila tri uzastopne titule (1991-93 i 1996-98).

Pistonsi će igrati svoju prvu utakmicu u Francuskoj, a prethodno su igrali utakmice u Londonu (2013) i Meksiko Sitiju (2019). Pistonsi su osvojili NBA šampionate 1989, 1990. i 2004. godine.

Utakmica u Parizu biće prva u Evropi od 2020. godine i 12. utakmica lige u Francuskoj od 1991. godine. Prva NBA utakmica ligaškog dela sezone u Parizu odigrana je 24. januara 2020. godine između ekipa Šarlot Hornetsa i Milvoki Baksa. Pored NBA utakmice u Parizu, liga i njeni partneri sprovodiće interaktivne aktivnosti za fanove, „NBA Cares“ inicijative za širenje zajednice i programe razvoja „Jr. NBA“ košarke za mlade, koji će doneti NBA iskustvo fanovima lige u glavnom gradu Francuske.

Direktor NBA za Evropu i Bliski istok Ralf Rivera izjavio je da je ovo dobro zagrevanje pred Letnje olimpijske igre 2024. godine.

„Čikago Bulsi i Detroit Pistonsi su dve istorijske franšize u NBA i predstavljaju uzbudljivu mešavinu mladih igrača u usponu i establiranih Ol-starova. Doček Bulsa i Pistonsa u Parizu na drugoj međusobnoj utakmici sezone biće vrhunac za navijače u Francuskoj i širom Evrope, a pošto je Pariz domaćin Letnjih olimpijskih igara 2024. godine, košarka i NBA imaju dobru poziciju za nastavak rasta u Francuskoj u godinama koje dolaze“, rekao je Rivera.

BONUS VIDEO Luka Dončić i Dalas prošli u finale zapada NBA lige

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare