Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zoran Savić, sportski direktor KK Partizan kaže da mu se ne dopada postojeći sistem po kom se "od normalnih stvari naprave nenormalne", a prokomentarisao je i angažman Željka Obradovića na mestu trenera.

Savić nije zadovoljan ni činjenicom da Crvena zvezda i FMP igraju u istoj ligi, a o tome je pričao za hrvatske medije u Opatiji. Spomenuo je i menadžera Miška Ražnatovića, zbog njegove veze sa Megom…

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je jedina liga na svetu, govorim o ABA ligi, gde su menadžeri vlasnici klubova, gde igraju drugi timovi nekog kluba. To je nemoguće bilo gde drugde. Tačno se zna da ako neko ima drugu ekipu, tada ne može ta druga ekipa niti ući iz druge u prvu ligu po zakonu“, rekao je Savić, a prenose Sportske novosti.

Podseća da, osim toga što se ovakvim stvarima ne bavi ABA liga, ni Evroliga ne obraća previše pažnje.

„I Evroliga sve to zna. A mi se pravimo kao da ne znamo. Neke stvari tu moraju da se reše, zbog zdravlja košarke na ovim prostorima. Sami sebi pucamo u nogu“, konstatuje Savić.

Za Ognjena Jaramaza se sa 26 godina pričalo da je mlad i sa 26 godina, što Savić kaže da je posledica ovakvog sistema.

„U Zvezdi su još dva mlada koji imaju 26 ili 27. Ja sam došao u Split kasno, sa 22. Pitali su me jednom kako mi je bilo sa 18 doći, tako mlad. Ja im kažem, pa došao sam sa 22. To je onda već bilo staro, ili jesi ili nisi. Sad smo postali kao Italijani, koji za one od 24, 25 godine govore da su mladi“, istakao je sportski direktor crno-belih.

Jaramaz je u međuvremenu otišao, u Partizan su stigli neki zaista kvalietni igrači pred novu sezonu, ali je najveće bio Željko Obradović na mestu trenera. Čak ni Savić nije verovao da će na kormilo kluba iz Humske doći proslavljeni trener.

„Razgovarao sam s Ostojom, pričali o viziji, oko trenera, poklopile su nam se ideje. Partizan nije imao rezultata, a to je veliki brend, možda veći u inostranstvu, nego u Srbiji. I kad sam dolazio, na funkciji sportskog direktora sam od marta, nisam niti pomišljao na to da će nam doći Željko Obradović kao trener. Kad mi je to rekao predsednik, mislio sam da je lud“, naglasio je Savić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare