Foto: ABA liga / KK Zlatibor

Košarkaši Borca pobedili su Zlatibor sa 87:66 i obezbedili su učešće i naredne sezone u ABA ligi.

Čačani su rešili pitanje pobednika u dva meča doigravanja, iako je Zlatibor bio prvi u ABA ligi 2 i pobedio je MZT u finalu.

PROČITAJTE JOŠ:

MZT će ipak u ABA ligu, zbog pravila o broju klubova iz jedne zemlje u regionalnom takmičenju.

Tadija Tadić je predvodio ekipu Zlatibora sa 22 poena i bio je najbolji strelac na parketu, dok je Dimitrije Nikolić sa 16 poena bio drugi najbolji.

U timu Borca se istakao Marko Pecarski sa 16 poena, Duda Sanadze je ubacio 15, Ilija Đoković i Aleksa Novaković su dodali po 11, a Uroš Čarapić i Ivan Marinković po deset.

Dušan Kutlešić je u ekipi Zlatibora imao devet poena i svi ostali su postigli manje od toga. Borac je razliku počeo da pravi nakon što je Zlatibor rano počeo da vodi 5:0.

Ekspresno je tim Zlatibora došao od +5 do -10, pošto je Borac serijom otišao na 17:7. Do kraja prve deonice je Zlatibor uspeo da smanji na 20:16.

U drugoj je čajetinski tim uspeo da preokrene i povede 36:29, ali su kraj druge i početak treće četvrtine odlučili pobednika.

Borac je tada stvorio dvocifreni plus, odmakao u trećem periodu do 62:45, posle čega povratka za domaćina nije bilo.

Razlika je, kako je meč odmicao, samo rasla, bila je u jednom trenutku i 25 poena, pa je Borac uspeo da opstane u elitnom rangu.

BONUS VIDEO: Šmekerski gest Alimpijevića koji mnogi nisu videli, šta je rekao igračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar