Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Kecmanović propustio šanse u drugom setu, Španac stigao do važne pobede

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu nakon što je sa 2:0, po setovima 6.1, 7:6 (4), bio bolji od Miomira Kecmanovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je trajao sat i 56 minuta, a Nadal će u narednom kolu igrati protiv Davida Gofana, koji je sa 2:0 savladao Borika van de Zandšlupa.

Španac je bio ubedljiv u prvom setu i dva puta je uspevao da oduzme servis rivalu.

Sa druge strane, Kecmanović nije imao nijednu brejk loptu i osvojio je samo šest poena na Nadalov servis.

Prekid meča dogodio se na samom startu drugog dela, pri vođstvu Kecmanovića 1:0. U Madridu je krenuo pljusak, krov je morao da se razvuče, a teniseri su otišli na pauzu, koja je trajala 20 minuta.

Nakon povratka na teren viđena je mnogo bolja igra od oba tenisera. Razmenjena su po dva brejka i Nadal se tek u taj-brejku (7:4) dokopao pobede.

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Što se statistike tiče, Nadal je imao daleko više vinera (23:15), ali i jednu neiznuđenu grešku više (23:22). Najviše problema Španac je imao sa bekhendom, koji ga nije najbolje slušao, ali je zato forhend bio na visini zadatka.

Meč je krenuo sigurno po oba tenisera, ali je Nadal prvi stigao do brejka i to u četvrtom gemu.

Kecmanović je imao velikih poteškoća u prvom setu, nije mogao da pronađe prave udarce, slao je kratke lopte, koje je Nadal pretvarao u vinere, najčešće iz forhenda.

Veoma brzo je Španac iskoristio novu brejk šansu i na semaforu je pisalo 5:1. Bez izgubljenog poena Rafa je dobio i naredni gem za konačnih 6:1 u prvom setu.

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Srpski tneiser nešto je bolje otvorio drugi deo, poveo je sa 1:0, ali je ubrzo usledila pauza. Nakon 20 minuta teniseri su se ponovo našli na terenu, a Kecmanović je propustio svoju prvu brejk priliku u meču.

To ga nije omelo da u sledećem gemu sa po dva asa i vinera dođe do nove prednosti. Rafa je odgovorio na sličan način za 2:2, a potom je usledio novi pad Srbina i brejk za Španca.

Međutim, napravio je Rafa niz grešaka i omogućio dve brejk lopte Kecmanoviću. Prvu je spasao, ali je na drugu pogrešio i Kecmanović je izjednačio na 3:3.

Uglavnom su se igrali dugi poeni i razmene, a brejka nije bilo sve do rezultata 5:5. Nadal je pogodio sam ugao terena iz bekhenda, a potom greškom rivala stigao do brejka i vođstva 6:5.

Miša je pokazao da nikada ne odustaje, pa je u narednom gmeu oduzeo servis Špancu i otišlo se u taj-brejk.

Tamo je ključni mini-brejk Rafa napravio u devetom poenu, kada je Srbina izdao forhend. Lako je Nadal sa dva dobra servisa zatvorio meč i došao do prve pobede još od marta meseca kada se povredio.

Kecmanović - Nadal 1:6, 6:7

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar