Podeli:
Foto: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Nakon značajnih razgovora sa ključnim akterima lige, uključujući Nacionalni savez košarkašica (WNBPA), WNBA je objavila elemente plana za povratak na teren sezone WNBA 2020.

Liga privodi kraju razgovore prema kojima bi IMG akademija u Bradentonu na Floridi postala zvanični dom sezone WNBA 2020. godine, sa takmičarskim rasporedom od 22 utakmice iz regularne sezone, praćenih tradicionalnim plej-of formatom.

PROČITAJTE JOŠ

Počevši od jula, IMG akademija biće dom za svaki od 12 timova lige i služiće kao jedinstvena lokacija za trening kamp, utakmice i smeštaj.

“Osnovni prioritet i dalje su zdravlje i sigurnost košarkašica i osoblja, a liga sarađuje sa medicinskim specijalistima, stručnjacima za javno zdravlje i vladinim zvaničnicima na sveobuhvatnom setu smernica kako bi se osigurali odgovarajući medicinski protokoli i zaštita. Zbog fluidne situacije koja je posledica pandemije, liga i košarkašice nastaviće da slede odgovarajuće zdravstvene i bezbednosne protokole i biće spremne da uvedu neophodna prilagođavanja pre dolaska na samu lokaciju za početak trening kampa i dalje tokom sezone”, navedeno je u saopštenju.

Komesarka WNBA Keti Engelbert je navela da se plan završava.

“Nastavićemo da se konsultujemo sa medicinskim stručnjacima i zvaničnicima za javno zdravlje, kao i sa košarkašicama, vlasnicima timova i drugim zainteresovanim stranama dok idemo se krećemo ka našem izvršnom planu. I uprkos poremećajima koje je globalna pandemija izazvala u sezoni 2019-20. godine, WNBA i njen Upravni odbor snažno veruju u podršku i vrednovanje elitnih sportista koji igraju u WNBA i zato će igračice dobiti punu platu i ostele benefite tokom sezone 2020”, navela je Engelbert.

Izvršni predsednik IMG Tim Perneti je istakao da je akademija oduševljena partnerstvom sa WNBA.

“Zaista se radujemo što ćemo postati službeni dom sezone WNBA 2020. i blisko sarađujemo sa ligom u pružanju najboljih uslova za trening i takmičenja”, istakao je.

Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Kako se ističe, kroz ovaj jedinstveni format sezone gde će sve igračice biti na istom mestu u isto vreme po prvi put u istoriji lige, WNBA će raditi na društvenoj jednakosti i podržaće košarkašice u pokretanju smele platforme socijalne pravde kroz poziv na akciju za pokretanje uticajnih, merljivih i smislenih promena.

“Sezona WNBA 2020. će uključivati posvećenu platformu na čelu sa košarkašicama koja će za cilj imati podršku i jačanje dometa lige i timova, kao i uticaj na pitanja socijalne pravde”, dodaje se u saopštenju.

Nedavno je najavljeno da je WNBA započela sa donacijama od prodaje proizvoda za jačanje ženskog uticaja “Bigger Than Ball“ i Inicijative za ravnopravnost.

“WNBA se protivi rasizmu u svim njegovim oblicima, a Džordž Flojd i Briona Tejlor su samo poslednji u nizu na listi bezbroj drugih koji su bili podvrgnuti policijskoj brutalnosti koja proizilazi iz sistemskog ugnjetavanja crnaca u Americi, a na nama je kolektivna odgovornost da koristimo naše platforme za sprovođenje promena “, rekla je Keti Engelbert.

Prema trenutnom planu, timovi će stići na Akademiju IMG početkom jula, a aktivnosti vezane za regularnu sezona počeće krajem jula, posle perioda timskog kampa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar