Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Mirisalo je na povratak najjače košarkaške lige na svetu i to u Orlandu, u Diznilendu s nešto drugačijim formatom, ali... NBA igrači su odlučili da sazovu sastanak kako bi dobro razmotrili da li sezona treba da bude nastavljena zbog pandemije.

Oko 150 košarkaša iz NBA lige okupiće se na aplikaciji „Zoom“ gde će razgovarati o tome koliko je bezbedno da se prekinuta sezona zbog pandemije koronavirusa odigra do kraja, preneo je američki portal „Clutchpoints“.

PROČITAJTE JOŠ

U slučaju da epilog sastanka bude takav da se igrači slože da nema povratka na parket, to bi značilo da NBA lige neće biti sve do jeseni.

Jednostavno, mnogi su zabrinuti zbog haosa koji je u svetu napravio Covid-19, zdravlje im je na prvom mestu i ne žele ništa da riziku. Košarkaš Indijane Malkom Brogdon izrazio je zabrinutost zbog povratka na teren, otkrivši da mu se nekoliko košarkaša već požalili kako nisu spremni da igraju.

On je inače predsednik Asocijacije igrača, samim tim njegove reči imaju dodatnu težinu.

Sastanak od oko 150 košarkaša, čini trećinu lige, pa je jasno da ukoliko budu doneli odluku da se ne vrate na parket, nastavak sezone neće biti izvodljiv.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar