Tina Krajišnik; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkašice Srbije izgubile su od Nemačke sa 66:73 u prvom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu ove godine.

Srbija je odigrala jedan veoma loš meč za svoje standarde, pogotovo u napadu, ali je imala šansu da slavi u neizvesnoj završnici.

Nemačka je od prvog minuta vodila, ali su se naše košarkašice vratile u drugom poluvremenu, a onda na tri minuta do kraja čak i povele, prvo sa 56:55, a onda kasnije i sa 63:59. Međutim, Nemice su napravile veliku seriju, Srbija je bila brzopleta i mnogo je grešila, tako da je protivnik zasluženo stigao do pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

Leoni Fibih je imala 20 poena i osam skokova, te je bila najbolja u svom timu. Satu Sabali je doprinela trijumfu sa 18 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je njena sestra Niara Sabali imala 14 poena i 17 skokova uz četiri asistencije.

Kod Srbije najbolja je bila Angela Dugalić 13 poena i četiri skoka, dok je Jovana Nogić ubacila 12 poena uz četiri skoka. Niko drugi u sastavu Srbije nije bio dvocifren kada je o poenima reč.

Nemačka je ovako došla nadomak plasmana na Olimpijske igre ove godine, dok će Srbija morati da pobedi Brazil i/ili Australiju, kako bi dobila šansu da se takmiči za medalje u Parizu.

Naredni meč naša reprezentacija igra 11. februara u ponoć protiv Brazila, dok je 21 sat kasnije na programu duel sa Australijom.

foto: Nebojsa Parausic

Iz ove grupe će plasman na Olimpijske igre obezbediti čak tri od četiri selekcije, što u teoriji može da znači da bi našim devojkama i jedna pobeda bila dovoljna za put u Pariz.

Od prvog minuta bilo je jasno da ovo neće biti dobro napadačko veče za Srbiju. Nemačka je to koliko-toliko iskoristila, povela sa 1:9, pa sa 7:17, da bi na kraju prvog perioda na semaforu stajalo 12:19.

Za celu prvu četvrtina Srbija je imala tek jedan defanzivni skok, dok je Nemačka izgubila čak devet lopti.

U drugoj deonici Srbija je bila bez poena čak pet minuta i 10 sekundi.

PROČITAJTE JOŠ:

Nastavili su se problemi u napadu za Srbiju, dok ni Nemačka nije blistala, ali je imala sestre Sabali, koje su bile razigrane. Uz njih dve odlične u drugom periodu bile su Gulih i Fibih, pa su Nemice na poluvreme otišle sa prednošću od 21:36.

Srbija je serijom 7:0 otvorila drugo poluvreme, pošto je Maša Janković poentirala pod košem, a Ivana Raca sa trojke, dok su obe bile pod faulom, pa su realizovale i dodatne penale. Međutim, Nemačka je imala spreman odgovor, ali krajem trećeg perioda aktivirala se i Angela Dugalić, koja je imala sjajnu rolu, pa je naš tim prišao na 42:45. Ipak, Nemice su uspele da pred poslednjih 10 minuta dođu do sedam poena prednosti – 46:53.

Dragana Stanković je imala veliki doprinos na obe strane terena, pa je Srbija na pet minuta do kraja meča prvi put povela sa 56:55. Satu Sabali je promašila trojku, ali Fibih nije. Nogić je pogodila iz prodora iz nemoguće pozicije, a Fibih je sa penala bila sigurna. Nogić je ubacila daleku trojku za 61:59, a nadovezala se i pogocima sa penala za +4. Međutim, Nemice su napravile ključnu seriju od čak 14:0, kojom su rešile pitanje pobednika. Čađo je za kraj ubacila trojku, koja ne znači mnogo u ovom trenutku, ali o prolasku na Olimpijske igre može da odlučuje i koš razlika.


Srbija – Nemačka 66:73 (12:19, 9:17, 25:17)

Dvorana: Giljerme arena, Belem, Brazil. Sudije: Zalazar, Bartel, De la rosa Alvarez.

Srbija: Tina Krajišnik 3, Ivon Anderson 8, Mina Đorđević 8, Maša Janković 6, Nevena Jovanović, Aleksandra Кatanić, Nevena Rosić 2, Saša Čađo 3, Jovana Nogić 12, Ivana Raca 4, Dragana Stanković 7, Angela Dugalić 13. Selektorka: Marina Maljković.

Nemačka: Brunkhorst 3, Fibih 20, Gilih 10, Satu Sabali 18, Niara Sabali 14, Krauder, Gajselsoder 4, Grajnaher, Hartman, Simon, Sontag, Vilke 4. Selektorka: Lisa Tomaidis.

SRBIJA - NEMAČKA 66:73

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar