Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski; Ivan dinić/Nova S

Željko Rebrača, proslavljeni reprezentativac i nekadašnji košarkaš u NBA ligi, istakao je da je Nikola Jokić postupio kako je trebalo, kao i da je na taj način postavio granicu rivalima dokle mogu da idu kada su u pitanju provokacije.

„Svi to gledaju, Jokićeva braća kupila karte za Majami i sad svi dolaze na tu utakmicu. Iz mogla ugla ništa strašno, ja podržavam Jokića, samo je stavio granicu dokle se može. Moris je pokušao da isprovocira, kraj utakmice, a Jokić je stavio do znanja da ne može sa njim“, rekao je Rebrača tokom gostovanja putem video-linka u emisiji „Novi dan“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ja sam imao neku situaciju, pa mi je bilo krivo što ga nisam udario jače. Odlično za navijače da gledaju NBA i Šek i Barkli su odlično komentarisali. Njega će stalno da provociraju, MVP je, ali ne igramo balet, moraju da se postave granice“, dodao je Rebrača.

Nekadašnji centar Detroit Pistonsa, Atlanta Houksa i Los Anđeles Klipersa istakao je da su ovakve stvari bile normalna pojava krajem 20. i početkom 21. veka.

„Sada je daleko mekše, postoje igrači koji igraju na tom nivou i sudije to sada ne tolerišu. Jokić da postavi granicu, igra na malom tržištu, nema zaštitu kao neki drugi poput Durenta ili Lebrona. Mora da ima veću zaštitu kao najbolji igrač NBA. Verovatno sledeći put neće to da radi“, istakao je Rebrača.

On se potom osvrnuo i na svoj boravak u najjačoj košarkaškoj ligi sveta:

„Bila je neka situacija od Alonza, polomljena mi je sinusna kost. Današnji NBA je mekaniji. Trebalo bi da puste malo grubosti, meni se sviđa, samo davati 130 poena bilo bi dosadno. NBA sigurno želi da pusti malo grubosti, ne želi da bude balet i svaku narednu akciju kad neko provocira će sankcionisati. Biće nepravde, nije sve idealno na utakmici. Moraš da se izdigneš, ali moraš da staviš granice dokle se ide. Kad dođeš u NBA uvek će da te testiraju. Te situacije su nepredvidive, ali ovo je sve banalno. Ja tu ne vidim problem, neće narušiti Nikolin status, proglasiće ga da je tvrđi“, zaključio je Rebrača.

Podsećamo, Jokić je u završnici utakmice protiv Majamija koju je Denver dobio 113:96 sa leđa udario Morisa nakon što je košarkaš Majamija pokušao da prvu zvezdu Denvera udari u koleno, zbog čega je aktuelni MVP lige Morisa udario sa leđa. Jokić je potom isključen, nakon čega je suspendovan na jednu utakmicu i kažnjen novčano.

Bonus video: Maljković o Aleksandru Vučiću, reakciji u Hrvatskoj i pomoći države srpskom sportu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar