Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaš Majami Hita Judonis Haslem rekao je da on lično ceni Nikolu Jokića i da ga smatra dobrom osobom.

Jokić se početkom ove nedelje našao u centru skandala, jer je, posle ‘prljavog’ poteza i faula Markifa Morisa u meču Denver Nagetsa i Majami Hita, Nikola udario Markifa s leđa.

PROČITAJTE JOŠ:

Igrač Majamija se sručio na pod, Jokić je dobio utakmicu suspenzije, a Markif Moris je kažnjen sa 50.000 dolara.

Kasnije je sve eskaliralo time što su Nikolina braća, Strahinja i Nemanja Jokić, putem društvenih mreža zapretili braći Moris, Markifu i Markusu da će ih čekati i fizički se razračunati s njima.

„Očito, u situaciji kao što je ta, osećaj alfa mužjaka i emocije preuzimaju kontrolu. Nekoliko dana kasnije, svi želimo najbolje svakome. Ne mislim da je Jokić loš momak. Štaviše, volim ga kao košarkaša, ali i kao osobu. Mislim da je dobrica i emocije su oduzele ono najbolje iz svih nas“, rekao je Haslem, a prenose američki mediji.

Pored navedenog, neposredno po završeku meča Nagetsa i Majamija, igrači Hita su došli ispred svlačionice Denvera da se sukobe sa njegovim igračima.

Obezbeđenje ih je sprečilo u toj zamisli, pa je Hit napustio meč poražen 113:96, a igrači nisu dobili neku svoju zamisao „pravde“.

„Kad gledate na sve dan, ili dva kasnije, voleo bih da se nije sve desilo onako kako je ispalo. Ali, svejedno ne mislim da je loš momak, niti da je ‘prljav’ igrač. I ja sam tip koji ponekad dozvoli da mu emocije pomute razum, ali ne bih nikog udario s leđa i mislim da su tu stvari postale malo mutne. I dalje ne mislim da je loš dečko i da je hteo da povredi nekoga. Kod nas nema zle krvi i vreme je da nastavimo dalje“, rekao je Haslem.

BONUS VIDEO: Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare