Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jasan je bio trener crno-belih.

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 98:87 u petom kolu ABA lige. Tako su crno-beli slavili samo četiri dana posle meča u Evroligi (88:86) i tako su naneli još jedan udarac najvećem rivalu.

Trener Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan igrom svojih izabranika, a posebno igrom u defanzivi.

PROČITAJTE JOŠ

„Fantastična atmosfera, hvala navijačima na velikoj pomoći. Nije lako dobiti dva večita derbija u kratkom vremenskom periodu. Uspeli smo u tome, iako imamo problema sa povređenim igračima. Slede dva teška gostovanja, Baskonija, Split. Bila je ovo odlična utakmica. Zvezda je dobro počela, ali smo mi u drugoj četvrtini napravili razliku“, rekao je Obradović, pa nastavio:

„Imali smo neka individualna rešanja koja mi se apsolutno ne sviđaju. Svaki put kada smo odigrali pametnu u napadu dolazili smo do rešenja. Čestitam igračima na izuzetno važnoj pobedi. Posebno me raduje prijateljska i dobra atmosfera između timova na parketu.“

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Zatim je Obradović bio oštar kada je odgovorio na konstataciju novinara da se Partizan ponovo kocakao, jer je imao u jednom trenutku +19.

„Sutra je slobodan dan, reći ću igračima nemojte da se kockate, nemojte da se klackate već igrajte košarku. Ne znam šta drugo da uradim. Da li je moguće da stvarno neko pomisli da je Partizan ili bilo koji tim u Evropi da igra na tom nivou da dozvoli da se kocka ili klacka ili je možda u pitanju kvalitet protivnika. Da li postoji tako nešto? Da li smo mi u obavezi da vodimo 20 razlike. Da li ima neki tim u Evropi da je pobedio preko 20 razlike, možda par mečeva, ostale su utakmice tu negde.

Mogu da se složim sa nečim, a to je da su moji igrači grešili i ja njih prozivam za to. Prozivam ih zato što ja njih volim i oni to znaju, ali ja nisam dobar tatica ili mamica da im za sve što rade kažem bravo. Niko to nije namerno radio, već iz najbolje namere greše, ali postoji i kvalitet protivnika. Sad smo ubacili četiri trojke na početku treće četvrtine i sada da očekujemo da sve pogodimo, pa je li to realno. Oni imaju kvalitetne igrače, Teodosića, Nejpira, je l on nije dobar igrač. Ovaj mali Litvanac je jedan od najboljih šutera u Evroligi. To je tako, ja ću im uvek dati podršku za sve što rade dobro, a sve što greše ispravićemo. Verujte da se ljutim i više nego vi jer je ovo stvar koncentracije i dobrih odluka. To je cela suština ovoga što radimo“, oštar je bio Obradović.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pohvalio je i igru Pi Džej Doužera koji je imao učinak od 12 poena četiri skoka i osam asistencija.

„Imao je fantastičan broj asistencija, odigrao je fantastično. Setite se kako je izgledao Dante u ovo doba prošle godine. Sa dve sedmice treninga krenuli smo u sezonu, treva vremena. Dečko ima kvalitet. Ono što se od njega traži je napadačka agresivnost, ali može da igra i izvanrednu odbranu. Ne očekujem svaku utakmicu da ima ovakav broj poena i asistencina, bitno da se uklapa.“

Ništa manje pohvala nije imao i za Frenka Kaminskog koji je bio najefikasniji u Partizanu sa 22 poena.

„On je neko ko ima ogromno iskustvo i naravno da svaki igrač ima vrline i mane. I mi kao tim želimo da salrijemo neke mane. Postoje limiti. Ne mogu da očekujem, znam da se poredi i priča, Lesor i Kaminski. Ne mogu da očekujem iste stvari, to je tim koji imamo, priključili smo malog Savu, rekao sam mu čim dođe u tim odmah dođu pobede. Moramo da ga zadržimo.“

Zatim je pričao i o potencijalnim pojačanjima.

„Ja bih voleo više nego vi da se nešto pojavi. Zoran i ja smo pričali, ne znam koliki je to broj igrača, gde su moji treneri pripremali skauting. To sve traje 40 minuta napad i 40 minuta odbrana. Pogledao sam sve, koga god smo pomislili nije postojala varijanta da uopšte pričamo sa njim. Stalno pričaju o rezovima u NBA, ali tamo svi čekaju, ne znam što tamo toliko vole, mi kažemo u Evropi svaki meč je važan, svaka lopta. Možda je interesantnije igračima da ostanu tamo“, završio je Obradović.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića demolirao Oklahomu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar