Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Novi poraz crveno-belih.

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 98:87 u petom kolu ABA lige.

Tako su crno-beli slavili samo četiri dana posle meča u Evroligi (88:86), a treneru crveno-belih Janisu Sferopulosu jasno je zbog čega se dogodio poraz.

PROČITAJTE JOŠ

„Pokušali smo da unapredimo partiju u odnosu na meč u Evroligi. Počeli smo dobro, bili agresivni u odbrani, strpljivi u napadu, ali smo tokom druge deonice potpuno izgubili fokus. Kažnjeni smo serijom lakih poena, Partizan je stekao samopouzdanje, odlično otvorio treću deonicu, koju nismo uspeli da stignemo do kraja meča“, naglasio je trener Crvene zvezde, pa nastavio:

„Jedina dobra stvar je što smo pokazali reakciju, što smo uspeli da se vratimo u igru, zapretimo. Nismo imali snage ni energije za veliki preokret. Očekuje nas mnogo posla na putu kojem težimo. Najveći problem je odbrana, to moramo da rešimo i podignemo na mnogo viši nivo“.

Smatra da je odbrana bila ključ za ovaj ishod.

„Ponavljam još jednom, nismo bili da željenom defanzivnom nivou na oba meča. To je moja odgovornost, zajedno sa ekipom ćemo raditi na tome u periodu koji sledi.“

Novinare je interesovalo i kakva je situacija sa povredom Adama Hange, koji nije bio na parketu.

„Hanga je imao udarac koleno o koleno, ceo medicinski tim je okrenut njemu da se vrati što pre na teren.“

Na kraju je pričao i o plejmejkerima i njihovoj igri.

„Moram da pričam o Teu i Šabazu i njihovom kvalitetu. Jago je nešto mlađi, prvi put je na ovom nivou i trebaće mu vremena da se prilagodi. Prethodnu utakmicu je bio bolji nego ovu, što znači da mora da popravi svoju pripremu za meč. Za ovaj nivo je bitno da kada ga protivnik zaustavi da nađe neko rešenje. To je iskustvo i sada ga stiče. Tu je da nam pomogne, ima dobar potencijal. Jedan je od najboljih igrača bio prošle godine, bio je MVP i verujem da će još da raste. O Šabazu i Teu nema potrebe da pričam“, zaključio je Sferopulos.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića demolirao Oklahomu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare