Foto: Marko Djokovic/Starsport

Trener Partizana Željko Obradović kazao je šta očekuje od svojih igrača pred sezonu u Evroligi.

Crno-beli elitno takmičenje počinju od utakmice sa Albom, sedmog oktobra od 20 časova.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ponosni smo što se vraćamo u Evroligu posle toliko godina. Osećamo zahvalnost ljudima iz Evrolige koji su prepoznali da je Partizan klub koji ima kvalitet i sve što je potrebno da bude među najboljim klubovima u Evropi. I naravno da je naša velika želja da ostanemo i dalje deo Evrolige. Činjenica je da smo oborili sve rekorde što se tiče prodaje sezonskih karata i to je potvrda koliko navijači veruju i želim da im se zahvalim na tome. Činjenica je i da ovaj tim, najmlađi u Evroligi, što je bio i prošle sezone, mora da izađe na teren i veru navijača pretvori u jednu energiju, koja je inače uvek bila odlika mladih ekipa. Entuzijazam, borbenost, da to bude neka prepoznatljiva slika Partizana ove godine“, rekao je Obradović.

Partizan je u ponedeljak predstavio ekipu za Evroligu, a Obradović podseća da je bilo izvesnih problema sa povredama već na startu.

„Nije samo Alen i Aleksa, već u prvoj utakmici nije mogao da igra ni Madar, tu je povreda leđa. Pripremni period nije bio onakav kakav smo želeli iz raznoraznih razloga. Mnogi igrači su bili po reprezentacijama i ceo pripremni period smo igrali sa jednim ili bez plejmejkera. Ali, šta je tu je. Videćemo kako će to da izgleda u daljem periodu i u odnosu na to ćemo donositi odluke“.

Foto: Starsport

Zadovoljan je i zbog toga što, kako kaže, vidi napredak kod više igrača u svom rosteru.

„Naravno, godina rada je ogroman period, ne moramo da ponavljamo neke stvari od prošle godine u velikom obimu. Video sam i vidim napredak kod mlađih igrača, ali i kod ovih koji su stariji. Ogromna je razlika. To u nekim stvarima nije dovoljno, moramo da nastavimo da radimo dalje, logično. Kao i u svakom segmentu života. Automatizmi u našem poslu su nešto veoma važno. Ako su igrači to rekli, drago mi je, ali ponavljam da to nije dovoljno. Evroliga je izuzetno takmičenje s ogromnim kvalitetom i iziskuje pripremu drugačiju nego što je uobičajeno i koncentraciju na najvišem nivou“, naveo je Obradović.

Objasnio je i zbog čega je izabrao baš Kevina Pantera za kapitena tima, dok je zamenik Danilo Anđušić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Uvek se razmišlja o tim stvarima. Ja donosim krajnju odluku ali se uvek konsultujem sa ljudima iz kluba. I sa predsednikom i sportskim direktorom i stručnim štabom. Uvek razgovaramo otvoreno. Apsolutno je svako od nas bio saglasan sa tom odlukom, jer je Panter predan košarci, ima u sebi ono što je potrebno, zato što je uzor ovim mladima i jednostavno je zaslužio. Njegov zamenik to takođe zaslužuje, to je Danilo Anđušić, koji ima sve te kvalitete. To su dva čoveka kojima verujemo. Kapiten je Kevin, njegov zamenik je Anđušić i to je to“.

Žoc je izneo i podatak da je njegov tim po broju igrača koji su igrali Evroligu, pri dnu, ali se nada da će upravo to značiti i više energije na parketu od košarkaša Partizana.

„Iskustvo je nešto veoma važno u našem poslu. Imamo i jedno i drugo u timu. Oficijelno, Partizan je najmlađi u Evroligi, po broju igrača koji su odigrali utakmice u takmičenju je treći otpozadi. Znači sem nas, najneiskusnija je Valensija, posle toga Baskonija koja je promenila tim. Mi smo treći, ali opet ponavljam, ako si neiskusan i mlad, moraš da izađeš na parket i ostaviš sve ono što je inače karakteristika za mlade igrače. Možemo danima da pričamo da li nam fali, ili ne fali. Očigledno je kad imaš ekipe kao Efes, Real, Barselona, Milano, Panatinaikos, Olimpijakos, Fenerbahče, svi oni imaju iskustvo, ali naša prednost mora da bude ta energija i ta želja“, zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO: Avramović o povredi, Panteru kao kapitenu i ciljevima Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar