Košarkaš Partizana Aleksa Avramović nada se da bi za nekoliko nedelja mogao polako da se vraća na teren.

Partizan je u ponedeljak u Areni predstavio tim za Evroligu, a Aleksa je otkrio kakvo je stanje njegove desne ruke, povređene još letos, ali i šta očekuje u novoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne znamo, to niko precizno ne može da kaže još, ali od trenutka skidanja gipsa bi trebalo da se vratim. Sledeće nedelje radimo rendgenski snimak i ako bude zadovoljavajuće, možda skinemo gips za nedelju, možda za dve, a možda i tri“, rekao je Avramović o povredi.

„Malo je dosadno. Mislio sam da će biti to od šest do osam nedelja, ali znamo da ima slučajeva gde je bilo i devet do 12 nedelja nošenja gipsa. Doktori prate moje stanje, kost zarasta sporo, nije potpuno srasla, nadam se da će uskoro i jedva čekam da se vratim na teren“, dodao je on.

Napominje da trenira po posebnom režimu, ali da fizički ne kaska, zbog čega je dobro raspoložen.

„Treniram svakog dana sa Batom i Lukom imam specifičan trening. Trčim, nisam izgubio na kondiciji, mislim da nisam izgubio ni na snazi, opet, desna je ruka, manje je koristim. Videću kako će se ruka privići na loptu kad skinem gips i nadam se da će to biti u što kraćem i efikasnijem roku“, naveo je Aleksa kroz osmeh.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Odgovorio je i na pitanje o tome kakav je Kevin Panter kao novi kapiten tima Željka Obradovića.

„Odličan. Navikli smo već na njega da bude lider ekipe, sjajan je izbor i mislim da će odlično izneti svoju ulogu“.

Poredeći Partizanovu ekipu sa onom iz prošle sezone, Avramović kaže da je ova malo svestranija.

„Pa, mislim da smo proširili roster, doveli smo igrače koji mogu da pokriju više pozicija. Tu mislim na Egzuma i na Nanelija, koji stvarno mogu da igraju… Egzum od jedan do tri, Naneli dva, tri, u nekim postavama i četiri. Naravno, tu je i Papapetru, koji u nekim postavkama može da igra i peticu. Polivalentni su i mislim da imamo veličinu, te da ćemo odgovoriti svakom protivniku na pravi način“.

Ipak, nije hteo da govori o ambicijama i tome dokle može da dogura Partizan ove sezone.

„Ide se od utakmice do utakmice, dugo je, iscrpljujuće i nema vremena da se razmišlja o porazu i pobedi. Prerano je da bismo pričali o nekoj široj slici“, zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO Dule Vujošević i Božo Koprivica: Vučiću odgovara da Partizan propadne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar