Željko Obradović
Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic Twitter Screenshot

Željko Obradović, legenda srpske košarke, odlučio je da opet postane trener Partizana. Navijači se godinama oduševljavaju snimcima iz kafana u kojima Obradović peva pesme Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Nekoliko puta do sada smo mogli da vidimo snimke na kojima Obradović sa puno emocija peva himnu Partizana.

Nedavno se pojavio snimak njegovog veselja sa Šarunasom Jasikevičijusom iz jedne beogradske kafane. Upravo je od Žoca legendarni Litvanac i današnji trener Barselone učinio trenerski zanat.

Pored njih dvojice u dobrom veselju su još dvojica bivših igrača Željka Obradovića, Jurica Golemac kojeg je trenirao u Panatinaikosu, i Pero Antić sa kojim je radio u Fenerbahčeu.

U jednom trenutku dok ide pesma Hanke Paldum „Crne kose“, Željko Obradović uz smeh ostalih peva „Sve za ljubav, sve za Partizan“.

Znao je legendarni trener više puta da zapeva pesme o crno-belima, da ih naruči i bogato časti muzičare koji to znaju da otpevaju. Ti snimci su postali kultni kod navijača „parnog valjka“, a ovog petka su ponovo dospeli u žižu interesovanja.

U Humsku se Obradović vraća nakon 28 godina, pošto je crno-bele predvodio od 1991. do 1993. godine, i sa Partizanom je osvojio titulu šampiona Jugoslavije (1992), Kup Jugoslavije (1992), a sa klupe je dirigovao ekipom koja se popela na krov Evrope 1992. godine.

Obradović je pre povratka među crno-bele odmarao godinu dana, a pre toga je sedeo na klupi Juventuda, Real Madrida, Benetona, Panatinaikosa i Fenerbahčea.

Devet puta je osvojio titulu prvaka Evrope, i to po jednu sa Partizanom, Huventudom (1994), Real Madridom (1995), Panatinaikosom (pet puta – 2000, 2002, 2007, 2009. i 2011), kao i Fenerbahčeom (2017).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare