Željko Obradović i Bogdan Bogdanović
Željko Obradović i Bogdan Bogdanović; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Kako to da nikada u najavi nijednog NBA meča nije spiker objavio da je trener tima Željko Obradović? Jedno objašnjenje, koje do sada nije bilo poznato, ponudio je Bogdan Bogdanović.

Iako se mnogi košarkaški principi koje je uveo ili doveo do perfekcije Obradović koriste u NBA ligi (pogotovo u plej-of susretima), ipak nikada nije pronašao svoje mesto u SAD. Šta se desilo i zbog čega, iako je postojala uzajamna želja, na kraju nije došlo do toga…

PROČITAJTE JOŠ

„Najvažnija stvar kod Željka je sposobnost da stalno ima motivaciju, da napreduje, da priprema svaki meč i da se takmiči za svaki trijumf. Sa njim ne ideš u dvoranu samo da igraš, postoji tu mnogo rada u pripremi svega, mnogo teških treninga. Imao je ogroman uticaj na moju karijeru. U NBA ligi toga nema, nema toliko rada na takvim stvarima, ali možeš da napreduješ kroz utakmice, analize. Imaš vremena da radiš na svojim potezima, kretnjama. Još uvek imam taj takmičarski duh i radne navike od Željka“, počeo je bek Atlanta za agenciju „EFE“.

Zatim je otkrio tajnu koja je bacila novo svetlo na jednu od večitih košarkaških tema „Zašto Obradović nije otišao u NBA“.

„On poznaje košarku mnogo. Otkriću vam nešto, priznao mi je jednom prilikom da on ne može da izdrži tolike pauze, taj spektakl u smislu zabave, šou programa, tajm-auta. On shvata košarku mnogo ozbiljno. Možda i previše ozbiljno, jednostavno je takav.“

Bogdanović je istakao da se sa tim ne slaže, ali ističe da potpuno razume najtrofejnijeg trenera Evrope i čoveka koji je devet puta osvojio trofej Evrolige.

„Mnogo ga poštujem, kada gledam stvari sa distance, ne vidim razlog zbog čega ne bi došao ovde. Međutim, njegovo shvatanje sporta i košarke je drugačije od onoga kako ljudi to gledaju ovde“, završio je Bogdanović.

#social-embed_0

BONUS VIDEO Trojka koja je iznervirala Obradovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar