Foto: KK Crvena zvezda

Iz crveno-belog tabora najoštrije su osudili potez turskog pravosuđa

Crvena zvezda nije zaboravila na koji je način ubijen navijač kluba Marko Ivković Jagoda u novembru 2014. godine pred duel crveno-belih protiv Galatasaraja u Turskoj.

U sredu su u Srbiju stigle vesti da je Kadriju Aktašu, ubici Marka Ivkovića, kazna zatvora smanjena sa 25 na 15 godina, a već je odslužio osam.

Saopštenje crveno-belih povodom ovog slučaja prenosimo u celosti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kadriju Aktašu, ubici navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Turskoj, smanjena je u sredu kazna sa 25 na 15 godina zatvora???

KK Crvena zvezda mts najoštrije osuđuje ovakvu sramnu odluku kojom pojedinci u turskom pravosuđu ponovo ubijaju Marka Ivkovića, istovremeno i pravdu.

Pravdu za zločin koji se sada predstavlja kao nekakva „samoodbrana roditelja“ dok je mučki nožem u leđa ubadao Marka Ivkovića.

Da li je neko u tom sudu razmišljao danas o njegovoj porodici?

Da podsetimo sve još jednom – Marko Ivković je ubijen nožem u leđa pre utakmice Evrolige između Galatasaraja i Zvezde u Evroligi, koja je odigrana 21. novembra 2014. godine.

Foto: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda mts apeluje na naše državne organe i predstavnike srpske diplomatije da reaguju na ovu nepravdu u skladu sa svojim okvirima i mogućnostima, posebno nakon vesti da su advokati ovog ubice u sredu u Istanbulu da tragedija bude veća – zahtevali puštanje na slobodu svog „klijenta“ jer je „odležao svoje“?

Za nas on nije nikakav „klijent“ u nekom pravnom ili imovinskom sporu – već ubica koji je nekome oduzeo život, mučki i sa leđa! I to će ostati do kraja svog života“, stoji u saopštenju Zvezde.

BONUS VIDEO Neverovatna završnica, neshvatljiva greška i pobeda Zvezde, na tribinama haos

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare