Foto: Matias Horak/STARSPORT/2022

Daleko smo od onoga što smo nekad bili

Proslavljeni bivši košarkaš Žarko Paspalj govorio je u neuspehu Srbije na Evrobasketu i ispadanju u osmini finala protiv Italije.

PROČITAJTE JOŠ:

U premijernoj emisiji „Newsnight“ na TV N1, koja se od 21.00 emituje od ponedeljka do četvrtka, Paspalj je istakao da su očekivanja od naše reprezentacije uvek najviša, ali da nismo na terenu odbranili epitet „zemlja košarke“.

„Mislim da smo mi zaraženi sindromom velike Jugoslavije, pa male Jugoslavije i mi stalno mislimo da to treba da ponavljamo… Mi treba da pokušavamo da ponavljamo, ali to ne znači da ćeš uvek uspeti. Ovo je jedan od onih puteva kada imaš jako dobar proizvod i očekuješ jako dobru godinu posebno posle dve godine korone i svega što se desilo“, rekao je Paspalj.

Srbija je u grupnoj fazi imala svih pet pobeda, ali je Italija u osmini finala bila bolja sa 94:86.

„Početak je bio impozantan i nakon toga su već stvari počele da liče i dobijaju onaj tok koji smo videli u Beogradu prošle godine, kada se nismo plasirali na Olimpijske igre. To da smo ‘zemlja košarke’ mora da se brani na terenu“, kaže Paspalj.

Prokomentarisao je i odluku da se Miloš Teodosić izbriše sa spiska reprezentacije.

„Selektoru ne možeš da zameriš što on ima svoje ideje, viziju i percepciju, samo se ne slažem sa tajmingom odstranjivanja Teodosića“.

Za Španiju Paspalj kaže da je dobar tim i ima „sve ono što jedan tim može da ponudi“, posebno ističući polufinalnu utakmicu sa reprezentacijom Nemačke, u kojoj su Španci našli snagu i energiju „da se vrate“ i da je dobiju.

Pričao je proslavljeni bivši srpski reprezentativac i o zemljama iz susedstva.

„I Crnogorci i Bosanci su imali svoje momente, očekivao sam od Hrvata malo više, ali nisu mogli da prevladaju zadnjih dvadeset i kusur godina neuspeha. Imaju dobar tim, ali se tačno vidi da to na terenu baš ne funkcioniše kako treba, uz sav talenat koji imaju“, zaključuje Paspalj.

BONUS VIDEO Zašto je Jokić došao u Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar