Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crveno-belima sledi najbitniji period sezone u kome će svaka utakmica biti kao finale.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar 95:76 u meču 19. kola ABA lige i revanširali su se hrvatskom timu za poraz iz prvog dela sezone.

Zvezda je meč rešila u prvom poluvremenu, ponajviše u drugoj četvrtini u trenucima kada Nemanja Nedović nije mogao da promaši.

PROČITAJTE JOŠ

Ubacio je 19 poena do poluvremena, zagrevao se pogocima iz prodora, a onda počeo da „sipa“ trojke i imao je odgovor na svaki potez odbrane domaćina.

Do kraja utakmice je stigao do rekorda sezone u ABA ligi, pošto je postigao 29 poena.

Upravo je njegova igra bila glavni razlog za pobedu Crvene zvezde, kojoj sledi prvo borba u Kupu Radivoja Koraća, a zatim i odlučujući period mečava koji odlučuju njen plasman u Evroligi.

Deluje da kada Nedović pogađa, Zvezda pobeđuje i navijače crveno-belih može da raduje to što je srpski bek tempirao formu za ovaj deo sezone.

Na poslednja tri meča Nedović je postigao 77 poena, dok su mu procenti šuta zaista neverovatni.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bek crveno-belih šutira 69 odsto za dva, dok je za tri poena još bolji, sa 70 odsto.

Zvezda je slavila na sva tri meča u tom periodu, redom protiv Igokee, Makabija iz Tel Aviva i Zadra.

Od samog starta 2023. godine Nedović se dosta mučio i nije mogao da pronađe ritam van linje 6,75.

Na 12 utakmica Zvezdin bek je čak šest puta ostao jednocifren, dok je samo protiv Partizana u Evroligi prebacio 20 poena.

Upravo je u tom periodu igra Zvezde doživela nagli pad i krenula je serija poraza u Evroligi. Zvezda je sa pozitivnog učinka spala na 13. mesto sa skorom od 11 pobeda i 13 poraza.

Ukoliko Duško Ivanović planira da ponovo preokrene tok sezone šampiona ABA lige, moraće da veruje Nedoviću i njegovoj dobroj formi.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Ja sam mnogo bolji šuter od 23 procenta. Nadam se da ću posle ove utakmice uhvatiti ritam. Najvažnije je da smo pobedili, ako igram dobro, još bolje“, rekao je Nedović posle pobede protiv Makabija.

Nedović tokom svoje karijere u Evroligi van linije 6,75 prosečno šutira 34,8 odsto, te je ovosezonskih 26,6 odsto zaista za svaku kritiku.

Najviše trojki je postigao u sezoni 2020/21 kada je u dresu Panatinaikosa postigao 67 iz 181 pokušaja.

Veoma važnu trojku pogodio je Nedović u derbiju sa Partizanom, čime je obezbedio da crveno-beli uprkos porazu (79:78) imaju bolji međusobni skor od večitog rivala nakon dva meča upravo zahvaljujući navedenoj trojci.

Srpski reprezentativac je nekoliko puta znao da bude odlučujući faktor ove sezone, te će njegova „zapaljena“ ruka biti od velikog značaja za Zvezdu.

Foto: STARSPORT

Obeležio je i veliki jubilej Nedović u 18. kolu protiv Real Madrida, pošto je postigao svoj 2000. poen u Evroligi.

Tako je ušao u odabrano košarkaško društvo, i postao je 75. igrač koji je uradio to.

Pored njega, to su uradila još i šestorica srpskih košarkaša (Dejan Bodiroga, Igor Rakočević, Vladimir Micov, Vasilije Micić, Nikola Kalinić i Miloš Teodosić).

BONUS VIDEO Nedović dao trojku Partizanu sa zvukom sirene i ublažio poraz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar