Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Svako dete ima san, ali retko ko uspe da ga ostvari.

Košarkaš Partizana Kevin Panter jedan je od najboljih igrača u Evroligi ove sezone, ali se nameće kao jedan od kandidata za MVP trofej već nekoliko godina.

PROČITAJTE JOŠ

Ove sezone prosečno beleži 15 poena u Evoligi, uz 2,2 skoka i 2,3 asistencije.

U intervjuu za zvanični sajt Evrolige, Panter je emotvno govorio o tome šta bi poručio mlađem sebi.

„Rekao bih mu da samo nastavi, da veruje i da nastavlja da sanja, što sam i uradio. Može biti teško u nekim momentima, ali samo treba sanjati. Bio sam u različitim pozicijama u klubovima gde situacija nije bila za mene, ali sam uspeo da to iskoristim kao motivaciju. Ipak, nikad neću zaboraviti ko je i šta je rekao, i držim te misli sačuvane u glavi. One mi daju snagu da nastavim da se borim. Ne mogu da kažem šta bih radio da nisam uspeo u košarci. Verovatno bih zavšio u Bronksu, Njujorku, radeći ko zna šta, ali sigurno ne bih bio ovde“, počeo je Panter.

Kevin Panter
Kevin Panter; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Imao je i jaku poruku za sve koje žele da odustanu od košarke.

„Osećam da uvek morate da prođete kroz iskušenja kako bi stigli do uspeha. To je proces kroz koji svako ljudsko biće mora da prođe, bilo da ste košarkaš, doktor, ne možete da preskačete stepenice. Kao maloj deci uvek nam se govori samo NBA, ali da ste mi tada rekli da ću igrati u Evropi, rekao bih da lažete. Nisam imao pasoš do svoje ruki godine. Prošao sam kroz puno problema i nekoliko puta sam pomislio da prestanem da igram košarku, ali sam joj na kraju ostao veran i nikad je nisam prevario“, rekao je Panter.

Amerikanac je u karijeri nastupao za Larvio, Antverp, Rosu Radom, AEK, Virtus, Olimpijakos, Crvenu zvezdu i Olimpiju, pre nego što je došao u partizan.

BONUS VIDEO Ludačka trojka Pantera uz faul

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar