Zajon
Foto: Tanjug/AP Photo/Rusty Costanza

Buduća zvezda NBA lige Zajon Vilijamson je zablistao u utakmici protiv Los Anđelesa, što nije moglo da promakne komentaru Lebrona Džejmsa.

 

Prvi pik sa prethodnog NBA drafta je upisao 35 poena i dodao 7 skokova u porazu Pelikansa rezultatom 122:114.

Na dva koraka od tripl-dabl učinka je ostao Lonzo Bol (19 poena, 9 skokova, 9 asistencija), dok je Brendon Igram upisao svega 15 poena uz 23 šuta iz igre.

Mladim snagama je lekciju očitao Džejms, briljirao je sa tripl-dabl učinkom od 34 poena, 13 asistencija i 12 skokova.

U odsustvu Entonija Dejvisa priliku da dođe do većeg učešća u napadu imao je Kajl Kuzma, što je iskoristio i upisao 20 poena.

Lebron je posle meča govorio biranim rečima o Vilijamsonu, što je mlada zvezda Pelikansa navela kao najveći utisak sa utakmice.

„On je ono što jeste, veliki igrač… Njegove reči koje mi je uputio sigurno znače nešto, to je sve što mogu da kažem“, rekao je Zajon.

Po finišu utakmice Lebron se zadržao u razgovoru sa Vilijamsonom i dao mu podršku, iako je mladi krilni centar bio veoma ljut zbog poraza.

„Moja obaveza je da prenosim mudrost igre na momke koji dolaze. To mi niko nije rekao da radim, ali je to moja obaveza, da ostavim igru boljom nego što je bila kada sam ja ušao u nju. Liga je na dobrom mestu sada, ima mnogo mladih igrača. Ako je nekome problem što ja razgovaram sa protivničkim igračima i dajem im podršku slobodno im prenesite da me poljube u zadnjicu. Sa osmehom, naravno“, zaključio je Džejms.

Rezultati, NBA:
Šarlot – Milvoki 85:93
LA Klipers – Filadelfija 136:130
Minesota – Dalas 91:111
Denver – Toronto 133:118
Sakramento – Detroit 106:100
Nju Orleans – LA Lejkers 114:122
Golden Stejt – Vašington 110:124