Zajon
Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Krilni košarkaš Nju Orleans Pelikansa Zajon Vilijamson propustiće početak sezone zbog povrede stopala, koja je nedavno zahtevala i hirurški zahvat.

Kada je 2019. godine dolazio u NBA ligu procenjivalo se da bi Zajon mogao biti jedan od najdominantnijih igrača u istoriji sporta pod obručima, pre svega zbog svoje građe, ali preduslov za to je bio da se ne povređuje.

PROČITAJTE JOŠ:

Vilijamson se povredio u predsezoni 2019. godine, kada je propuštao utakmice sve do kraja januara 2020. godine. Tada je u pitanju bio pokidan meniskus desnog kolena.

Prošle sezone je 21-godišnji Vilijamson uhvatio je dobar zalet i prosečno beležio 27 poena (61 odsto šuta iz igre), 7,2 skoka i 3,7 asistencija po meču. Ukupno je odigrao 61 meč prošle sezone.

Sada su došli i novi problemi sa povredom, ovoga puta stopala.

Dejvid Grifin, potpredsednik košarkaških operacija Pelikansa, kaže da su doktori ohrabreni načinom na koji se kost oporavlja. Ipak, nema tačnog datuma kada će se Vilijamson vratiti na teren – za dve i po nedelje, Zajon će opet na preglede.

„Cilj svih nas jeste da se Zajon što bezbednije vrati na teren. Neće sigurno biti na terenu za prvu nedelju sezone“, rekao je Grifin.

Nedavno je Zajon najavio da će biti spreman za start sezone, ali oporavak ipak zahteva nešto dužu pauzu.

„To je sve deo igre. Nedostaje nam. Tu je i napreduje, ali moramo da budemo spremni i bez njega“, rekao je trener Pelikansa Vili Grin.

BONUS VIDEO Ovacije za Kalinića i atmosfera pred Zvezda – Žalgiris

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar