Aleksej Pokuševski Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Novac za Gavrila je skupljen - sledeća misija je da mališan iz Novog Sada, Boško Gugleta, pobedi SMA.

U akciju se uključio i Aleksej Pokuševski, košarkaš Oklahome i momak koji je obeležio prethodnu sezonu u NBA ligi.

Navijači Tandera se nadaju da on može u narednih pet godina doneti ekipi razvojni put kakav je Nikola Jokić pružio Denveru, a ljudsku veličinu Aleksej je pokazao pri intervjuu za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je čuo za akciju, odmah je izneo dres i dva para patika, koje je donirao za humanitarnu aukciju. Dres mu je posebno drag jer je u njemu igrao protiv Lebrona Džejmsa i Los Anđeles Lejkersa, još uvek aktuelnih šampiona NBA lige, koji su ispali u plej-ofu od Finiksa.

Jedan par patika je personalizovan i dodatno na vrednosti dobija jer je ugraviran nadimak Poku, po kom je Aleksej poznat u Americi. U dve odvojene aukcije, za dres možete licitirati na Instagram nalogu Nova.rs, licitirajući u dinarskoj vrednosti do datuma iz opisa samog profila i objave. Nešto kasnije ćete moći da licitirate i za dva para patika.

Zašto je Bošku hitno potrebna naša pomoć?

Boško je rođen 14.1.2021. godine u Novom Sadu. Trudnoća i porođaj su protekli uredno. Kada je imao 3 meseca, njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvek bila pravdana time da se deca razlikuju – neka su živahnija, a neka mirnija. Prisećajući se Dušana, Boškovog brata, gledajući njegove video snimke, njihovi roditelji uočili su značajnu razliku koja je istog trenutka uključila crveni alarm.

Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se pribojavali. Na žalost, Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa svoja 4 meseca života, Boško, hrabra beba počinje svoju borbu za život. Prvi korak u njegovom lečenju predstavlja lek Spinraza. On je dostupan u Srbiji, i nadamo se da će Boško uskoro primiti prvu dozu. Ona bi trebalo da uspori progres ove opake bolesti. Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj jeste genska terapija Zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku. Roditelji pozivaju sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos.

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

Da i Boško pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Bošku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950
IBAN: RS35160600000103802950
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare