Foto: Marko Djokovic/Starsport

Legendarni trener nije štedeo kritike.

Duško Vujošević, stručni konsultant u ekipi Studentskog centra i po mnogima jedan od najboljih trenera u istoriji ABA lige, govorio je o svom boravku u ovom klubu koji predstavlja najveći hit košarke u regionu (osvojili Superkup pobedom nad Partizanom u finalu).

PROČITAJTE JOŠ...

„Klub je odlično organizovan – ima stabilno vlasništvo i sponzore. Finansijska sredstva koja se dogovore stižu na vreme. Mislim da ima mogućnosti i ambicija da se i dalje razvija. Ono što je malo smetnja, da ti crnogorski igrači više vole da odu i da propadnu u Partizanu, Zvezdi ili Megi, nego da pokušaju da put prave spontano ili logičnije odavde kroz crnogorske klubove. Pa kada ih prevaziđu po kvalitetu, dođu do nekog nivoa, kakav je Partizan ili neko drugi, da idu u te klubove. Još uvek mentalitet postoji u tom smislu, nažalost, Crna Gora je provincija u koju se ulazi uspehom spolja. A to ne bi trebalo tako da bude“, rekao je Vujošević.

Govorio je i o srebrnoj medalji reprezentacije Srbije na proteklom Mundobasketu:

„Srbija je funkcionisala maksimalno timski, napravila sjajan rezultat. Ogroman uspeh. Niti je rezultat sistema, niti garancija da će stizati uspesi u budućnosti. Ali, taj uspeh podiže interes za košarku, podiže interes klinaca da se time bave. Mislim da će obavezati da reprezentacija bude kompletna na Olimpijskim igrama. Veće je takmičenje, dolazi se iz dobre atmosfere. Kritike igrača, koji su otkazali, bile su umerene, ostavile prostora da se nastavi saradnja sa njima. Ako na ovu ekipu, koja se ovako borila dođu još neki igrači koji iz različitih razloga nisu mogli da prisustvuju, a ako dođu da se bore, kao što su se ovi borili, a ne da čašćavaju svojim prisustvom, onda imaju šansi“, zaključio je Vujošević u razgovoru za podgoričke Vijesti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar