Foto: Pedja Milosavljević/Starsport

Retko ko je pozvaniji da govori o srpskoj košarci od Duška Vujoševića, nekadašnjeg trenera Partizana, a upravo to bila je tema njegovog razgovora za zvanični kanal kluba sa kojim je ostvario najveće uspehe u karijeri.

„Ne sviđa mi se kako koncepcijski izgledaju ni Partizan ni Zvezda ove sezone. Mislim da toliko trošenje i veliki broj stranaca daju razlog za zabrinutost. Plašim se da srpska košarka ide putem fudbala. Vidim da se prave statistike, poređenja, mešaju babe i žabe… “

PROČITAJTE JOŠ...

Za crno-bele je nastupao veliki broj sjajnih stranaca, a Vujošević se posebno osvrnuo na neke koji su u Humskoj „eksplodirali“:

„Ne mogu u isti koš stranci poput Lea Vestermana, Žofrija Lovernja, Davisa Bertansa Borisa Daloa, Jana Veselog sa ovim današnjim pojačanjima. Oni su došli kao mladi momci i trpeli neredovne stipendije, a većina je otišla sa smanjenim obeštećenjima zbog stanja u kom se klub nalazio. Oni su naučili jezik, zavoleli ga, zavoleli klub, navijače… Smatrati ih istim strancima poput ovih koji danas igraju za Partizan nije ispravno. Danas su tu igrači koji imaju po 30 godina i dobro su plaćeni. To nije put, i reprezentacija već trpi posledice“, rekao je Vujošević.

Uporedio je Vujošević stanje u srpskoj košarci sa Grčkom, gde su najveći klubovi u jednom trenutku ostali bez podrške zbog velikog broja stranaca:

„ne želim da kritikujem sa strane, iz ove svoje „rašomonske“ pozicije, jer je to najlakše, ali je ponekad i to neophodno. Mnogo je oscilacija, sastavi Partizana i Zvezde su napravljeni da odmah donesu rezultate. O Partizanu sam spremniji da govorim jer svi znaju da sam partizanovac i da sam dobronameran. Kod njih se sada lomi, poslednji su krenuli sa pripremama…

Prošla sezona, koju je zaustavila pandemija koronavirusa, istovremeno je zaustavila i crno-bele u naletu, a ove godine nešto, kako kaže Vujošević, ne štima:

„Ne vidi se organizacija igre, što je zadatak plejmejkera. Činjenica da Petrušev nije došao u Partizan, uprkos veštinama Miška Ražnatovića, već je završio u Megi pokazuje slabost tima koji je nekada bio gigant. I to je zabrinjavajuće. Vidim da postoji pomoć države oko sredstava, ali nema sponzorstava, ukinuta su. Neophodno je strpljenje i vredan rad“, dodao je Vujošević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare