vujošević
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Duško Vujošević smatra da se iza kandidature Srbije za organizaciju završnice sezone Evrolige krije još nešto - rad na vajld karti Crvenoj zvezdi za sledeću sezonu.

Evroliga je odredila 24. maj kao krajnji datum da se odredi sudbina tekuće sezone. Da li će biti nastavljena ili i definitivno prekinuta, za sada nema preciznih informacija, iako je ideja da se završi na parketu.

Plan je i da završnica sezone bude u jednom gradu, u dve hale, pa se Beograd i zvanično kandidovao da bude domaćin.

PROČITAJTE JOŠ

„U zemlji gde je do juče bilo vanredno stanje sa rigidnim policijskim časom, demonstrira se neka normalnost situacije i aplicira se za takmičenje koje niko drugi neće. Ako bi bezbednosna situacija, kad je u pitanju pandemija bila bitna, onda bi tako nešto moglo da se igra u Austriji, ili možda na Islandu, gde je bilo najmanje zaraženih. Košarka se, naravno, igra zbog publike, u ovoj situaciji to nije moguće i zato je potpuno irelevantno gde bi se ta završnica mogla igrati, pogotovo što šanse za odigravanje nisu realne. To vam je kao da odete na more na Tenerife, a tamošnje plaže gledate preko TV“, kaže Vujošević u intervjuu za „Danas„.

Trofejni stručnjak, koji trenutno vodi rumunski Kluž, veruje da se radi i o skrivenim ciljevima iza kandidature.

„Iskustvo sa ovom vlašću, gde se jedna laž pokriva drugom, a ona trećom i tako dalje, govori nam da je u pitanju skupljanje poena kod čelnika Evrolige sa ciljem da to bude sinekura Crvene zvezde kada dođe do glasanja za vajld-karte sledeće sezone. Očigledno je nečiji interes da se to desi, iako je Zvezda kolo pred kraj ligaškog dela sezone ABA lige bila treća na tabeli. Postoji takođe opravdani strah da se novcem koji je obezbeđen za tu kandidaturu, ili će biti obezbeđen, skrivenim tokovima plati Zvezdi vajld-kart za sledeću sezonu u Evroligi“, ističe Vujošević.

Nekadašnji trener Partizana dodaje i da su male šanse da se sezona 2019/2020. nastavi.

„Gotovo da ne postoje. Veliki je broj faktora koji na to utiču, najbitniji su svakako međunarodni avionski saobraćaj i zatvorene granice, koje su još dodatno pojačane obaveznim karantinom. Američki igrači koji predstavljaju okosnicu timova, otišli su u SAD, Evroliga je odredila da klubovi moraju da isplate 80 odsto ugovora ako nema nastavka sezone, a 85 odsto ako se još bude igralo. Jedan broj igrača se već izjasnio da za tih pet odsto neće da se vraćaju u Evropu, pogotovo oni kojima ove godine ističe ugovor. Bez njih to nije isto takmičenje, bitno pada kvalitet, a samim tim i interesovanje. Potreban je duži period zajedničkog rada ekipa da bi ta košarka posle ovolike pauze na nešto ličila“, podvukao je Vujošević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (4)