Foto: Tanjug/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Još jedna uzbudljiv noć u NBA ligi.

Košarkaši Toronto Reptorsa su na svom terenu savladali ekipu Čikago Bulsa kojoj nisu pomogle ni dobre partije balkanskog dvojca Nikola Vučević-Goran Dragić.

Vučević je ubacio 18 poena uz 12 skokova, dok je Dragić imao 16 poena uz dva skoka.

PROČITAJTE JOŠ

U pobedniičkoj ekipi koja je igrala bez najboljeg igrača Paskala Sijakama, briljirao je Fred van Vlit koji je meč završio sa 30 poena, 11 asistencija i pet skokova. Zapažen učinak su imali i Anuobi sa 22 poena i šest skokova i ruki Skot Barns sa 19 poena i deset skokova.

Čikago je propustio priliku da ddođe do trijumfa iako je igrao odlično u prvom poluvremenu. Sjajno su napadali reket i vodili sa 13 poena prednosti na odmoru. Tada se razgoropadio Van Vlit i u nastavku vratio Toronto u igru i sve do same završnice držao utakmicu u egalu.

U samoj završnici je Toronto imao više raspoloženih igrača što je bilo dovoljno da bez drame dođu do pobede.

Sjajan start sezone ima i ekipa Memfis Grizlisa koja je posle velike borbe savladala Vašingotn Vizardse sa 103:97.

Najbolji među igračima Memfisa je bio Dezmond Bejn sa 28 poena tri skoka i četiri asistencije, a pratio ga je Dža Morent sa 23 poena, devet skokova i šest asistencija.

U Vašingotnu je najbolji bio bivši Jokićev saigrač Monte Moris sa 18 poena dok je Rui Hačimura ubacio 12.

Juta kojoj se predviđao donji dom zbog činjenice da su ostali bez najvećih zvezda nastavlja da melje rivale.

Juta je usred Los Anđelesa lako savladala Kliperese sa 110:102. Sjajan je bio Klarkson sa 23 poena i pet asistencija,a odlični su bili i Kolin Sekston sa 22 poena, Lauri Markanen sa 19 poena i devet skokova i veteran Majkl Konli sa 17 poena, sedam skokova i četiri asitencije.

Najbolji na terenu u obe ekipe je bio Pol Džordž sa 24 poena i osam skokova, a donekle su ga pratili Markus Moris sa 18 poena i tri skoka i Terens Man sa 4 poena i po tri skoka i asistencije.

Malo ranije su u istoj dvorani poraženi i Lejkersi i to ubedljivo od Klivlenda sa 114:100.

Donovan Mičel je ubacio 33 poena, a jedini ga nije služio šut za tri poena (1/7). Imao je i pet skokova i dva asistencije za 37 minuta. S druge strane, najbolji kod Lejkersa bio je Lebron Džejms koji je svojim Kavalirsima dao 27 poena.

Mičel je imao odličnog saradnika u Darijusu Garlandu koji je postigao 24 poena, dok je odličan bio i Džeret Alen sa 16. Kod Lejkersa, i ostala dvojica veterana su bila odlična. Entoni Dejvis je imao dabl-dabl učinak od 19 poena i 12 skokova, dok je 19 poena i 10 asistencija delo Rasela Vestbruka. Plejmejker Jezerdžija je pogodio tri trojke iz pet pokušaja, što nije karakteristično za njega. Dvocifren sa 12 poena bio je još samo Troj Braun.

BONUS VIDEO Jokić negativac u crtanom filmu, čuva mračne hodnike od Dončića, Janisa i Bukera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar