Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Jokić vodi Denver ka vrhu Zapada, proradili i Marej i Porter

Košarkaši Denvera lako su savladali San Antonio rezultatom 126:101 na krilima Nikole Jokića. Izdanje tima iz Kolorada može da raduje navijače, jer kockice polako počinju da se slažu, a Denverove ambicije u borbi za titulu dobijaju smisao.

To je Jokiću i družini bila šesta pobeda od početka sezone, a četvrta u poslednjih pet mečeva kao pokazatelj uzlazne forme.

PRO;ITAJTE JOŠ

Denver se polako penje ka vrhu Zapadne konferencije gde želi da bude posle 82 utakmice kako bi imao prednost domaćeg terena u plej-ofu.

U sve četiri pobede je ekipa igrala sjajnu napadačku košarku sa preko 121 postignutim poenom po meču i sa lakoćom ostavljala rivale u prašini.

Jokić je ponovo oduševljavao svojim asistencijama i poenima koje prkose standardima ove igre, a srpski as je uspeo u nameri i da razigra dvojicu glavnih saigrača koji će mu biti ključni u pohodu na titulu.

#social-embed_0

Videli smo tu sjajno zakucavanje posle prodora preko celog terena i duplog pasa, kao i asistencije koje je teško i zamisliti, a kamoli izvesti na terenu.

Konačno su i Džamal Marej i Majkl Porter odigrali zapaženu ulogu i najavili da bi polako trebalo da dostignu pravu formu.

Porter je ubacio 15 poena uz 60 posto šuta, dok je uz iste procente Marej dodao 13 poena što je od velikog značaja jer je do sada mahom promašivao i mučio se sa postizanjem poena uz veliki strah od kontakta.

Uz to je sa Jokićem pravio šou na terenu sjajnim potezima i najavio da bi mentalna blokada koju ima uskoro trebalo da postane davna prošlost.

Upravo je Jokićevo strpljenje bilo ključ u ovakvom razvoju događaja. Dvostruki uzastopni MVP ne forsira po svaku cenu sa napadačkom igrom kako bi što više igrača uključio i razigrao tokom sezone. Uprkos tome, uspeva da ostvaruje sjajne brojke pa je već postao centar sa najviše tripl-dablova u istoriji i nadmašio legendarnog Vilta Čemberlejna.

Jokićevi proseci od početka sezone su na nivou tripl-dabla iako često uputi po jedan šut za poluvreme kao što je bilo u meču sa Oklahomom.

FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER
FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Jokić je trenutno na 20,3 poena, 10,8 skokova i 9,2 asistencije po meču od starta sezone, s tim što je u poslednje dve utakmice svesno usporio sa poenterskim učinkom uzimajući manje šuteva nego inače. U tim duelima je šutirao tek 19 puta ukupno što je broj koji je na primer uzeo Džejlen Braun u poslednjem meču za Boston.

Jokićev plan ove godine nije da juri individualna priznanja jer se na tom polju već uveliko dokazao, nego da sa Denverom konačno bude konkurentan za titulu.

Takođe, očekuje ih težak raspored i četiri uzastopne utakmice na gostovanju pa je svaka opcija više preko potrebna.

Ovaj Denver definitivno ima drugačiji ritam nego prethodne dve godine, a Jokić ima definitvno drugačiji plan i igra na duge staze.

BONUS VIDEO Noć Nikole Jokića za istoriju – meč u kom je pao rekord Vilta Čemberlejna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar