Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nikako da stanemo na put nasilju

Bivši košarkaški reprezentativac Srbije Vladimir Štimac oglasio se na društvenim mrežama povodom niza tragedija koje su zadesile srpski narod u poslednjih nekoliko dana.

Osim dva masakra u Beogradu u kojima je ubijeno 17 ljudi, pažnju je privuklo ubistvo devojke i samoubistvo čoveka u Nišu, odnosno smrt devojke na Zvezdari u petak.

PROČITAJTE JOŠ:

„Protiv sam bilo koje vrste nasilja – psihičke i fizičke, a naročito nad ženama i decom! Podržavam donošenje dodatnog zakona o zaštiti žena ili bar za početak da počne da se poštuje zakon o sprečavanju nasilja u porodici“, napisao je Štimac.

Srpski košarkaš se više puta oglašavao ovih dana, a tragedije u rodnoj zemlji su ga emotivno pogodile, jer i sam ima decu.

„Ja sam mislio da smo mi deci uzor i heroji. Kad kažem mi mislim na sportiste, da smo to mi barem u nekoj meri! Međutim izgleda da nismo, meni su u mom slučaju naši sportisti bili sve. Držao sam ih na posterima u sobi, tata me budio da zajedno gledamo Indianapolis, fudbal, odbojku, vaterpolo. Ne znam. Možda nisam u pravu. To je neki moj pogled! Ali i ako neko misli da to nije tako, slažem se ima pravo na svoje mišljenje. Srce mi je na pola otišlo posle svega. Imam dvoje dece i boli me sve ovo“, stoji u objavi Štimca na Tviteru.

Štimac je i dalje aktivan igrač, nastupa u Turskoj, a u karijeri je bio član Crvene zvezde, Efesa, Bajerna, Bešiktaša…

BONUS VIDEO Pobeda Denvera u Finiksu za prolaz u finale Zapadne konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar