Aleksandar Džikić Foto: Marko Đoković/Starsport

Veliki uspeh srpskog trenera

Trener Hapoela iz Jerusalima Aleksandar Džikić izborio je finale FIBA Lige šampiona sa svojim timom, igraće protiv Bona za titulu, ali se uprkos svemu tome i dalje ne oseća kao deo projekta u Izraelu.

Hapoel je u polufinalu iznenadio Tenerife i slavio sa 69:68.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ceo proces je pomerao ove momke iz njihove zone komfora. Toliko smo ih forsirali da su neki promenili način svoje igre. Neki od njih su prihvatili svoje uloge. Veoma su agresivni, napadaju reket i veoma su pokretan tim“, rekao je Džikić.

Bio je i surovo iskren po pitanju ugovora. Džikić je nedavno produžio ugovor sa Hapoelom do kraja naredne sezone uz mogućnost saradnje na još jednu godinu.

„Jednogodišnji ugovor je sezona, a ne projekat. Jednogodišnje saradnje ubijaju košarku. Projekat je Tenerife – birate igrače i trenera i podržavate ih. U lošim vremenima podržavate i branite tu svoju odluku. Ne osećam da sam ja deo projekta. Odbijam da budem procenjivan na osnovu mog poslednjeg nastupa, iako znam da je svet danas takvo mesto“, poentirao je Džikić.

Pričao je i o narednu rivalu.

„Bon nastavlja da iznenađuje od oktobra, pa je možda vreme da ih shvatimo ozbiljno“, našalio se Džikić.

Bon je u polufinalu bio bolji od Unikahe, što je takoše bilo iznenađenje.

„Pred nama je teška bitka i ništa drugo ne očekujemo. Mi nismo favoriti, uopšte. Rezultati tokom sezone govore mnogo o mom kolegi. Ono što zaista cenim je način na koji je izabrao tim i vrstu košarke koju igraju. Smešno je reći da je Bon sada ozbiljan tim, bili su cele godine. Govorim to cele sezone“, zaključio je srpski trener.

Finale između Hapoela i Bona igra se od 20 sati u nedelju, dok je od 17 časova na programu meč Unikahe i Tenerifa za treće mesto.

BONUS VIDEO Zvižduci za igrače Partizana, aplauz za Željka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar