Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Srpski košarkaš Vladimir Micov više nije igrač Olimpije, objavio je poznati košarkaški novinar Emilijano Karkija, a potom potvrdio klub iz Milana.

Ovakav epilog najavljen je pre nekoliko dana kada se pisalo i da Majkl Rol i Džef Bruks uz Micova napuštaju ekipu. Njihovi ugovori ističu i neće biti produženi. Micov je u Olimpiji igrao od 2017. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Vladimir je sa Olimpijom osvojio jednu titulu prvaka Italije, tri Superkupa, jedan Kup Italije i pomogao je klubu da se domogne prvog Fajnal fora elitnog takmičenja za 29 godina.

Tri puta je pogađao pobedonosne šuteve za Olimpiju, a klub napušta kao jedan od vodećih strelaca tima u Evroligi, uz Boba Mekadua, ako se računa i staro takmičenje.

Zbog svega pobrojanog, klub mu se zahvalio tvrdnjom da ga je Micov zavek zadužio i da ima svoje mesto u klupskoj istoriji.

Tridesetšestogodišnjak je pre toga tri sezone proveo u Galatasaraju, još dve od 2012. do 2014. bio je u CSKA iz Moskve.

Karijeru je počeo u OKK Beogradu, a nastupao je i za Lavove, Budućnost, Partizan, Panionios, Kahu Laboral i Kantu.

Micov je u Evroligi za Olimpiju odigrao 23 utakmice u regularnom delu prošle sezone i prosečno je imao 6,3 poena uz 1,6 skokova i 1,1 asistenciju.

Najbolje partije odigrao je protiv Panatinaikosa kom je ubacio 15 poena i Crvene zvezde kada je bio strelac 13 poena.

U dve utakmice Fajnal fora bio je veoma dobar sa po 14 poena protiv Barselone i CSKA iz Moskve, ali je titulu prvaka kontinenta na kraju osvojio Anadolu Efes, a Olimpija je stala u polufinalu i zauzela je treće mesto.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar