Lučić zakucava u koš Italije
Foto: Italbasket

Košarkaš Srbije Vladimir Lučić kaže da mu je čast što je kapiten nacionalnog tima i objasnio šta za njega znači igranje protiv Janisa Adetokumba.

Janis u četvrtak stiže u „Arenu“ gde će Srbija i Grčka od 20 časova igrati kvalifikacioni meč za Mundobasket 2023.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dočekujemo odličnu ekipu Grčke, sklopljenu od iskusnih igrača, atletski sa braćom Adetokumbo i sa prvom zvezdom tima Janisom, sa jednom od fizički najdominantnijih ekipa u Evropi. Očekujemo tešku utakmicu i svesni smo važnosti, ne samo sutrašnje, nego i ostalih mečeva u kvalifikacionim prozorima“, rekao je Lučić na konferenciji pred meč.

Podsetio je i da nije on jedini kapiten nacionalnog tima, iako je u Hamburgu on podigao trofej namenjen osvajaču Superkupa.

„Što se tiče kapitenske uloge, sigurno da je velika čast biti kapiten nacionalnog tima svoje zemlje. Takođe, Nemanja Bjelica je tu sa nama, trenutno nije u mogućnosti da igra, ali on je prvi kapiten. Nemam neki preveliki pritisak ili obavezu koju osećam, s obzirom na to da sam imao priliku da budem kapiten Partizana sa 22 godine, a posle i u Bajernu“, kaže Lučić.

Vladimir Lučić
Foto: Italbasket

Nije idealan sistem kvalifikacija u kom Srbija ne može da računa na svoje najbolje igrače, pa se onda dešavaju porazi od ekipa poput Letonije i Belgije.

„Svi smo svesni važnosti svake utakmice jer hoćemo na Svetsko prvenstvo, koje je posle i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Pobede na narednim mečevima koje dolaze, praktično osigurava na Svetsko, ali opet se vraćamo na ono o čemu je selektor Pešić pričao. Biće trenutaka u toku sezone gde nećemo biti u mogućnosti da svi nastupamo i pomognemo reprezentaciji tako da će određeni pritisak morati da podnesu i neki drugi igrači. Ali Srbija zaslužuje da se nađe na Mundobasketu, a svi koji su deo ekipe, spisak je dugačak, treba da daju sve od sebe da uspemo na tom planu“, jasan je Lučić.

Adetokumbo je posebno u pažnji srpske javnosti, pošto se zna da je pre Nikole Jokića on bio dvostruki MVP u NBA ligi.

„Mogao bih samo da se nadovežem, iz igračkog ugla dodatan motiv da se nadmećeš i takmičiš sa jednim od najboljih na svetu. Atletski jedan od najdominantnijih, treba pre svega timski da se zaustavi, ali što se njega lično tiče, ekipno kao tim treba dobro da ga čuvamo“, kaže Lučić.

Kapiten je zadovoljan smerom u kom se ekipa kreće, posle pobeda nad Italijom i Nemačkom.

„Što se tiče priprema, u situaciji smo kao i ostali. Sistem je takav kakav jeste, napredovali smo iz utakmice u utakmicu. Sigurno nismo još na svom nivou, ali trudićemo se, kao što sam više puta rekao, da iz dana u dan dižemo formu i zabeležimo trijumf u svakom narednom meču“,

BONUS VIDEO: Konferencija za medije Svetislava Pešića i Vladimira Lučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar